News Flash:

Inchisoare de pana la 7 ani pentru cei care bat sau ucid animale. O noua lege in Romania

14 Aprilie 2022
389 Vizualizari | 0 Comentarii
Caini

Un nou proiect de lege care prevede pedepse cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru uciderea si bataia animalelor a fost votat de Parlament. Este trimis spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis.
 

 
Se inaspresc pedepsele pentru actele de violenta si cruzime fata de animale. Camera Deputatilor a adoptat miercuri un nou proiect de lege.

Zoofilia a fost inclusa in aceasta categorie.


Noi scumpiri - Alimentele pentru care romanii vor plati mai mult
In pericol este considerat un animal care a fost ranit, schingiuit sau supus zoofiliei. Daca nu este hranit si nu beneficiaza de hrana in cantitati suficiente, de un adapost corespunzator sau de tratamente medicale, animalul se afla intr-o situatie de pericol si trebuie actionat in consecinta.

„Va constitui infractiune si se va pedepsi cu inchisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale; d) zoofilia.

Nu constituie infractiune: a) fapta persoanei de ranire sau ucidere a unui animal ca reactie la atacul acestuia; b) sterilizarea animalelor”, se arata in noua lege.

Legea aflata in vigoare din 2004 prevede inchisoare intre 3 luni si un an sau amenda.

Potrivit propunerii legislative, zilnic sunt inregistrate 5-6 cazuri de maltratare, schingiuire, mutilare, otravire si impuscare a animalelor. In fiecare zi sunt adunate si transportate de pe strazi animale cu membre taiate, batute si lasate in agonie.

Noua lege votata in Parlament prevede si inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda pentru interventii chirurgicale asupra animalelor, pentru despartirea puilor de mama pana la varsta de minimum opt saptamani si pentru comercializare.

Aceeasi pedeapsa se aplica si pentru folosirea animalelor pentru dresaj sau pentru controlul agresivitatii, daca acest fapt le provoaca suferinta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004750 (s)