News Flash:

Parlamentarii olandezi luati om cu om pentru a-i convinge ca Romania trebuie sa intre in Schengen

21 Noiembrie 2022
203 Vizualizari | 0 Comentarii
Schengen

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunta ca a vorbit cu parlamentari ai Olandei care s-au opus aderarii Romaniei la Schengen si transmite un mesaj optimist cu aproape trei saptamani inaintea votului decisiv din Cosiliul JAI.

„In aceasta saptamana, am continuat discutiile directe cu parlamentarii din Olanda cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen. M-am axat, in principal, pe dialogul cu membrii Comisiei de Afaceri Europene si am discutat cu Jeroen van Wijngaarden (VVD), cel care a initiat rezolutia impotriva extinderii spatiului Schengen, si cu Sjoerd Sjoerdsma (D66), un deputat care cunoaste bine Romania si care doreste sa initieze o noua rezolutie de sprijin pentru tara noastra. Ambele intalniri au fost constructive si mi-au permis sa ofer argumente in favoarea aderarii Romaniei la zona de libera circulatie, insistand pentru un vot anul acesta. Cred ca dupa aceste discutii lucrurile sunt pe o cale mai buna si, in contextul unui raport pozitiv al noii comisii de evaluare, avem sanse reale sa fim sprijiniti de Parlamentul olandez”, a declarat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD spune ca va merge din nou la Haga, peste o saptamana, pentru a avea intalniri cu parlamentarii olandezi.

Pe 8 decembrie, Consiliul JAI trebuie sa dea un vot in privinta integrarii Romaniei, Bulgariei si Croatiei in Schengen. Decizia se ia cu unanimitate.

Pana acum, Olanda are rezerve majore, iar o comisie din Parlamentul Suediei a respins propunerea de sustinere a candidaturilor celor trei tari facuta de Guvernul de la Stockholm. Si ministrul de Interne al Austriei a declarat ca se opune extinderii spatiului Schengen care este in acest moment „disfunctional”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004818 (s)