News Flash:

Lovitura grea pentru Donald Trump: incep condamnarile pentru tradare in dosarul privind atacul de la Capitoliu

30 Noiembrie 2022
329 Vizualizari | 0 Comentarii
truth social donald trump5


Doi membri ai grupului Oath Keepers, liderul Stewart Rhodes si Kelly Meggs, au fost condamnati, marti, de un juriu din Washington, DC, pentru ”conspiratie sedicioasa” - o grava acuzatie asimilata tradarii - pentru ca au orchestrat un plan de anvergura pentru a opri transferul pasnic de putere dupa ce fostul presedinte Donald Trump a pierdut in fata lui Joe Biden in alegerile din 2020, transmite CNN.

Condamnarea este o victorie pentru Departamentul de Justitie, care a sustinut ca atacul de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021 a fost mai mult decat un protest politic scapat de sub control - ci mai degraba un atac violent asupra sediului democratiei americane si un efort de a-l tine pe Biden departe de Biroul Oval prin orice mijloace necesare, informeaza News.ro.

”Conspiratie sedicioasa” este o acuzatie grava, asimilata tradarii, dar mai putin grava decat cea din urma.

Si alti inculpati s-au confruntat cu acuzatii.

Cei doi inculpati condamnati pentru conspiratie sedicioasa - Stewart Rhodes si Kelly Meggs - risca o pedeapsa maxima de 20 de ani de inchisoare pentru aceasta acuzatie.

Acestia, impreuna cu ceilalti trei inculpati - Kenneth Harrelson, Jessica Watkins si Thomas Caldwell - au fost condamnati pentru obstructionarea unei proceduri oficiale, care prevede, de asemenea, o pedeapsa maxima de 20 de ani.

Inculpatii au fost condamnati pentru mai multe acuzatii, iar judecatorul ar putea pronunta o sentinta care sa depaseasca 20 de ani. In schimb, judecatorul ar putea decide sa-i condamne pe inculpati la o pedeapsa mult mai mica decat cea maxima admisa.

Audierile de condamnare au loc, de obicei, la 90 de zile dupa ce se ajunge la un verdict.

Judecatorul Amit Mehta a declarat in instanta ca patru dintre inculpati, inclusiv Rhodes, vor ramane in spatele gratiilor.

Doar un singur acuzat - Caldwell - fusese eliberat inainte de proces.

Procurorii spun ca grupurile de dreapta Proud Boys si Oath Keepers au jucat un rol principal in atacul miilor de sustinatori ai presedintelui de atunci Donald Trump, care avea ca scop sa impiedice Congresul sa certifice victoria electorala a democratului Joe Biden.

Patru persoane au murit si sute au fost ranite in timpul atacului de mai multe ore, iar un ofiter de politie a murit a doua zi din cauza ranilor suferite in timp ce apara Congresul. Patru ofiteri care se aflau la Capitoliu in acea zi si-au luat viata de atunci.

Procurorii au depus acuzatii de conspiratie impotriva unor membri ai Oath Keepers si ai Proud Boys, spunand ca au planificat atacul din timp si au fost in avangarda atacului. In total, aproape 700 de persoane se confrunta cu acuzatii penale ca urmare a evenimentului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006816 (s)