News Flash:

Rusia devine pentru prima data in istorie cel mai mare furnizor de ingrasaminte la reducere pentru India

22 Noiembrie 2022
218 Vizualizari | 0 Comentarii
ingrasaminte

Rusia a devenit pentru prima data cel mai mare furnizor de ingrasaminte al Indiei, in primul semestru al anului fiscal 2022/2023, oferind reduceri la preturile aplicate pe plan mondial, acaparand mai mult de o cincime din cota de piata, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale si din industrie, sub protectia anonimatului.

Importurile Indiei de ingrasaminte din Rusia au urcat cu 371%, la nivelul record de 2,15 milioane de tone, in primele sase luni din anul fiscal care a inceput la 1 aprilie, a declarat un oficial guvernamental care monitorizeaza cu atentie importurile. Acesta a adaugat ca in termeni valorici importurile Indiei in perioada respectiva au urcat cu 765%, la 1,6 miliarde de dolari. In intregul an fiscal trecut, India a importat 1,26 milioane de tone din Rusia.

"India face eforturi sa-si asigure ingrasaminte la preturi rezonabile, dupa escaladarea conflictului dintre Rusia si Ucraina. Livrarile rusesti sunt efectuate la timp si la preturi rezonabile, ajutandu-ne sa evitam o posibila penurie", a explicat oficialul.

Pe piata mondiala, preturile la ingrasaminte au urcat semnificativ din martie, dupa ce statele occidentale au impus sanctiuni asupra livrarilor de ingrasaminte din Rusia si Belarus, exportatori cheie, in urma invadarii Ucrainei.

Impreuna, Rusia si Belarus au reprezentat anul trecut peste 40% din exporturile globale de potasa. Rusia a fost responsabila pentru aproximativ 22% din exporturile globale de amoniu, 14% din exporturile globale de uree si aproximativ 14% din exporturile globale de fosfat monoamoniu (MAP) - toate fiind ingrasaminte importante.

"Este o situatie avantajoasa pentru India si Rusia. India obtine cateodata reduceri de peste 70 dolari pe tona fata de preturile aplicate pe plan mondial. Rusia obtine un mare cumparator, care-i poate inlocui pe europeni", sustine un oficial din industrie care negociaza livrarile din strainatate in numele cumparatorilor indieni.

Cresterea livrarilor din Rusia a dus la injumatatirea exporturilor Chinei catre India la 1,78 milioane de tone in primul semestru al anului fiscal 2022/2023.

Exporturile din alte destinatii, cum ar fi Iordania, Egipt si Emiratele Arabe Unite au scazut de asemenea.

In intregul an fiscal trecut, ponderea Rusiei in importurile Indiei a fost de aproximativ 6%, in timp ce a Chinei era de 24%.

In primul semestru al anului fiscal 2022/2023, cota de piata a Rusiei a urcat la 21%, depasind China din pozitia de cel mai mare furnizor al Indiei, sustine oficialul.

In primele sase luni din anul fiscal 2022/2023, importurile totale ale Indiei de ingrasaminte au scazut cu 2,4%, la 10,27 milioane de tone, desi in termeni valorici importurile in perioada respectiva au crescut cu 59%, la 7,4 miliarde de dolari, a precizat oficialul guvernamental.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005295 (s)