News Flash:

Peisaj uimitor pe lac

Lacul Burlinskoye din Siberia capătă, în fiecare vară, o nuanță intensă de roz

19 Mai 2023
480 Vizualizari | 0 Comentarii


Lacul Burlinskoye din Siberia, situat în apropierea graniței cu Kazahstanul, oferă în fiecare vară un peisaj care pare desprins parcă de pe o altă planetă, datorită nuanței intense de roz pe care o capătă. Această schimbare se datorează creșterii exponențiale a populației de creveți mici Artemia în timpul sezonului estival, care colorează vizibil apa datorită pigmentării hemoglobinei lor.

Această priveliște atrasă turiști din toate colțurile lumii, unii dintre ei fiind îndrăzneți și se aventurând să se scalde în apele lacului, despre care localnicii afirmă că au proprietăți medicinale.

Cu toate acestea, majoritatea vizitatorilor vin pentru a fi martorii unui eveniment care pare desprins dintr-un film de animație: trecerea unui tren direct pe suprafața lacului. Trenul, echipat cu unelte de recoltare, tulbură albia lacului și adună sedimentele agitate în vagoanele remorcă. Aceasta face parte dintr-o vastă operațiune de recoltare a sării care datează încă din anul 1768.

În varianta mecanizată actuală, recoltatoarele de sare din Burlinskoye produc anual 65.000 de tone de minereu de sare, suficiente pentru a acoperi necesarul alimentar al întregii umanități timp de patru zile.

„Ei freacă literalmente fundul lacului și aduc amestecul de sare și nămol în trenul care intră în apă de-a lungul căii ferate”, este descrierea făcută de fotograful Vadim Makhorov.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005057 (s)