News Flash:

La ce poti folosi apa oxigenata - Utilizari mai putin stiute

24 Martie 2018
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
apa oxigenata

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenata este un compus chimic lichid (putin mai vascos decat apa) si este cunoscut ca fiind un agent oxidant extraordinar.
Apa oxigenata este utilizata in principal pentru a trata ranile si a preveni infectarea lor. Totusi, aceasta nu este singura sa intrebuintare.

In articolul de azi, iti oferim mai multe informatii despre apa oxigenata. Ai un produs extraordinar in casa ta si trebuie sa profiti de el.
Apa oxigenata: mai mult decat o parte din trusa de prim ajutor
In comparatie cu apa simpla, apa oxigenata are un atom in plus de oxigen si se vinde in farmacii fara prescriptie medicala.
Majoritatea persoanelor tin o sticluta de apa oxigenata in casa pentru a o aplica pe taieturi, zgarieturi si alte rani minore.

Este bine sa ai intotdeauna acest produs la indemana. Pe langa actiunea sa dezinfectanta, apa oxigenata mai prezinta si urmatoarele beneficii:

Combate acneea
Acest remediu natural este foarte eficient pentru a indeparta impuritatile de pe fata si de pe alte parti ale corpului.
Pentru inceput, spala-te pe fata cu apa calduta si un sapun cu pH neutru.

Inmoaie o bucata de vata sau un disc demachiant in apa oxigenata si aplica lichidul pe fiecare cos.
Nu este recomandat sa folosesti produsul pe toata fata sau pe alte zone ale pielii, deoarece poate provoca iritatii si uscaciune.

Previne infectiile fungice
Mirosul urat al picioarelor cauzat de micoze poate fi tratat cu apa oxigenata. Umple cada cu apa calda si adauga putin peroxid de hidrogen. Daca nu ai cada, cauta un vas in care iti incap picioarele si foloseste acelasi procedeu.

Inmoaie picioarele timp de 20 de minute sau pana cand apa se raceste, in fiecare seara. Acest tratament ajuta si la prevenirea infectiilor pielii.

Albirea hainelor
Apa oxigenata nu este numai un produs de ingrijire personala, ci are numeroase intrebuintari si in gospodarie.
Incearca acest produs data viitoare cand speli haine albe care s-au ingalbenit sau patat in timp. Poti, de asemenea, sa-l folosesti pentru a curata tapiteria.

Daca incerci sa elimini o pata de sange, toarna putina apa oxigenata pe zona ci pricina, las-o sa actioneze 10 minute, apoi freaca materialul cu o perie si spala haina in mod normal.

Dezinfectarea fructelor si a legumelor
Unele persoane folosesc otet de mere pentru a curata fructele si legumele daca vor sa le manance in stare cruda. Apa oxigenata este un alt produs pe care il poti folosi in acest scop si care nu imprima acel miros puternic in alimente.
Adauga 3/4 cana de apa oxigenata in chiuveta si umple chiuveta cu apa calda.

Inmoaie fructele sau legumele in acest amestec si freaca apoi coaja acestora.
Nu este bine sa folosesti aceasta metoda pentru ciuperci (in acest caz foloseste o carpa inmuiata in apa oxigenata).

Combate raceala
Am mentionat deja ca acest produs elimina microorganismele daunatoare. Tocmai de aceea, apa oxigenata este o optiune excelenta si daca suferi de raceala sau iritatii in gat.
Amesteca parti egale de apa oxigenata si apa calda si fa gargara cu aceasta solutie.

Nu bea amestecul (poate provoca dureri de stomac).
Acest remediu poate fi folosit si pentru a preveni raceala, sinuzita si congestia nazala.

Imbunatateste sanatatea orala
Apa oxigenata poate fi folosita pentru a elimina bacteriile si germenii daunatori care se acumuleaza in gura si care duc la aparitia cariilor, a respiratiei urat mirositoare sau a aftelor. In plus, acest produs este util la indepartarea petelor de pe dinti (cauzate de fumat, cafea, alcool sau perierea necorespunzatoare a danturii).

Adauga o lingura de apa si o lingura de apa oxigenata intr-un vas si foloseste acest amestec ca apa de gura.
Clateste-te cu acest lichid si scuipa-l.

Iti recomandam sa folosesti un betisor de urechi pentru a elimina petele de pe dinti.
Unele persoane combina apa oxigenata cu bicarbonat de sodiu pentru a prepara o pasta de dinti naturala.

Curatarea locuintei
Apa oxigenata nu ajuta numai la spalarea hainelor, ci si a altor obiecte din locuinta. O poti utiliza pentru a curata baia, bucataria, mesele, blatul de bucatarie si aproape orice alta suprafata.

Tine mereu la indemana o sticla cu pulverizator in care ai adaugat parti egale de apa si peroxid de hidrogen. Aceasta solutie este o alternativa sanatoasa la alte produse de curatare care sunt daunatoare atat sanatatii tale, cat si mediului inconjurator.
Poti adauga 30-60 ml de apa oxigenata in masina de spalat vase inainte de un ciclu de spalare pentru ca vesela sa straluceasca.

Poti adauga o cantitate mica si in apa folosita pentru spalarea podelelor ceramice sau pentru a dezinfecta asternuturile, patuturile animalelor de companie, perdelele etc. (foloseste o sticla cu pulverizator).

Vasul de toaleta este murdar sau patat? Peroxidul de hidrogen poate fi de mare ajutor. Toarna o jumatate de cana de apa oxigenata in toaleta si las-o sa actioneze 20 de minute. Dupa acest interval, curata suprafata cu o perie sau o carpa si trage apa pentru a elimina murdaria.

Perdeaua de dus este plina de mucegai? Poti folosi din nou acest produs de curatare excelent. Pulverizeaza din abundenta apa oxigenata pe perdea si sterge murdaria cu un prosop de hartie sau cu un burete.

Ingrijirea plantelor si a gradinii
O solutie din 32 parti de apa si o parte apa oxigenata readuce la viata florile din gradina. Foloseste acest amestec pentru a uda plantele.

O alta optiune este sa amesteci doua linguri de apa oxigenata cu un litru de apa. Pulverizeaza solutia pe frunze pentru a preveni aparitia ciupercilor si a insectelor daunatoare.
Poti, de asemenea, sa amesteci patru litri de apa cu o jumatate de cana de apa oxigenata pentru a impiedica putrezirea radacinilor plantelor din gradina.

Alte utilizari ale apei oxigenate
Apa oxigenata are si alte intrebuintari pe langa cele prezentate mai sus. Iata care sunt cateva dintre ele:
Deschiderea culorii parului.
Eliminarea mirosului urat din frigider.
Dezinfectarea jucariilor.

Curatarea oglinzilor.
Indepartarea resturilor alimentare de pe vasele de bucatarie.
Dezinfectarea lentilelor de contact.

Curatarea urechilor.
Dezinfectarea meselor.

sursa: doza de sanatate


apa oxigenata combate acneea albirea hainelor combate raceala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005023 (s)