News Flash:

Meteorologii avertizeaza: Romania, in pericol. Fenomene meteo alarmante pentru vara 2018

22 Martie 2018
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod

Fenomene METEO alarmante pentru VARA 2018. Meteorologii avertizeaza asupra prognozei meteo in lunile de vara 2018: seceta arde Romania in vara anului 2018.

Iata ce regiuni sunt in pericol, cat si unde va ploua si ce fenomene extreme se anunta.

Cum va fi vremea in vara 2018. Prognoza meteo ANM

Daca primvara lui 2018 este caracterizata de fenomene meteo surprinzatoare, nici vara lui 2018 nu se va lasa mai prejos. Specialistii au facut prognoza pentru vara asta.

Se anunta caldura torida si seceta prelungita, ceea ce ar trebui sa-i determine pe agricultori sa-si adapteze tehnologiile, folosind hibrizi sau soiuri care sa reziste la vremea extrema.

Se anunta caldura torida si seceta prelungita, ceea ce ar trebui sa-i determine pe agricultori sa-si adapteze tehnologiile, folosind hibrizi sau soiuri care sa reziste la vremea extrema.

Cum va fi vremea in vara 2018. Prognoza meteo ANM

Scenariile climatice indica o diminuare a cantitatilor de precipitatii in viitor, in medie cu 15-20%, in lunile de vara, iar zonele cel mai afectate de seceta vor fi sudul, sud-estul, estul, vestul Romaniei, dar si Campia Transilvaniei.

„In conditiile in care scenariile vor indica o diminuare a cantitatilor de precipitatii mai ales in lunile de vara, in medie cu 15-20%, asa cum arata scenariile climatice viitoare, este posibil ca in acele zone pe care astazi le cunoastem ca fiind cele mai vulnerabile la

fenomenul de seceta, respectiv sudul, sud-estul, estul si vestul Romaniei, dar si Campia Transilvaniei este posibil sa inregistreze temperaturi mai scazute, iar lunile de vara sa fie din ce in ce mai calduroase in viitor si din ce in ce mai secetoase.

De aceea adaptarea, cel putin pentru agricultura — pentru ca primul impact de crestere a temperaturii aerului sau reducerea precipitatiilor in lunile de vara, considerate luni critice — sa determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce inseamna schimbarea climei in viitor”, a aratat Elena Mateescu, citata de Agerpres.

Viituri rapide dupa caldura extrema

Elena Mateescu nu a exclus ca si in viitor, pentru perioada 2021-2050 sau sfarsitul secolului, pe fondul schimbarilor climatice, dupa scenariul cresterii temperaturilor generate de gazele cu efect de sera, sa avem de-a face cu o intensificare a valurilor de caldura sau cu cresterea numarului de nopti tropicale.

„Alternanta perioadelor de seceta, urmate de precipitatii abundente pe segmente foarte scurte de timp, acele precipitatii cu o rata a intensitatii destul de mare, pot genera in continuare anumite probleme de natura hidrologica, astfel incat intreg sistemul climatic sa fie caracterizat de palete de tipare de vreme extrema considerate astazi, dar care in viitor sa fie considerata vreme normala (…)”

Prognoza METEO martie, aprilie, mai 2018 | VREMEA de Paste si 1 Mai va fi…

Vremea s-a dovedit a fi extrem de capricioasa in acest an. A fost cald in ianuarie, ger cumplit in februarie, iar acum avem temperaturi normale pentru pentru luna… mai, nu martie, luna calendaristica in care ne aflam.

Specialistii de la Centrul European de Prognoza au realizat o estimare a vremii pana la 1 iunie si vin cu vesti nu prea placute. ANM a facut urmatoarele estimari pentru lunile care urmeaza:

Luna martie

Temperatura medie lunara a aerului va fi apropiata de norma climatologica in sudul, sud-estul si local in vestul tarii si se va situa sub normal in restul teritoriului. Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii.

Luna aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal in regiunile sudice si estice si se vor situa sub mediile climatologice in restul tarii. Precipitatiile totale lunare vor fi, in general, excedentare.

Luna mai

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologica in sud, sud-est si local in vest si sub normal in celelalte zone. Precipitatiile totale lunare vor fi apropiate de norma in sud-estul tarii si local in sud si est si vor avea o tendinta spre excedent in rest.

Asadar, potrivit specialistilor in meteorologie, nu este exclus ca de Paste (8 aprilie 2018) si de 1 Mai sa tremuram sub umbrele, intr-o primavara bogata in precipitatii.


meteo vara caldura torida seceta climatice elena mateescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006878 (s)