News Flash:

Capata o intuitie dezvoltata, punandu-ti mintea in miscare. Iata la ce concluzii uimitoare a ajuns acest cercetator

23 Martie 2018
1807 Vizualizari | 0 Comentarii
intuitie

Gerda Gygerentser, directorul Institutului pentru Dezvoltare Umana „Max Planck” este de parerea ca intuitia nu este atat capacitatea de „a sti” raspunsul corect, cat intelegerea instinctiva a ceea ce are importanta si ce poate fi ignorat, scrie Forbes.

Gygerentser este autorul cartii „Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious” si se crede un om rational si intuitiv in acelasi timp.

„In activitatea mea stiintifica, deseori am presimtiri. Eu nu pot intotdeauna sa explic de ce consider corecta sau incorecta o anumita abordare, insa am incredere in simturile mele. Iar datorita tangentei cu stiinta eu am posibilitate sa verific aceste presimtiri si insemnatatea lor.”

Am decis sa scriu despre asta pentru ca recent am fost intrebat despre intuitie: „Ea nu a fost niciodata numita o forma a inteligentei, nu credeti ca un om cu intuitie buna are si un intelect dezvoltat?”

Instinctiv, vreau sa fiu de acord, mai ales in privinta oamenilor cautatori de informatii si cunostinte noi si care sunt gata mereu sa puna la indoiala propriile propuneri.

Intr-o oarecare masura intuitia poate fi numita o intelege clara a mintii colective. De exemplu, in prezent, majoritatea site-urilor sunt create intuitiv, adica clar si comod pentru majoritatea oamenilor.

Eu, personal, cred in puterea intuitiei disciplinate. Nu va leneviti, conectati creierul, inaintati argumente logice si atunci voi avea o atitudine respectuoasa fata de intuitia voastra.

Eu ma conduc dupa propria experienta. Cu cat mai mult ma ocup de cercetari, cu atat mai bine imi functioneaza intuitia.

Unii ii atribuie lui Albert Einstein urmatorul citat, care este foarte potrivit:

„Mintea intuitiva este un dar sfant, iar mintea rationala este sluga ei devotata. Noi am creat o societate care onoreaza sluga si uita de dar.”


gerda gygerentser gygerentser
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005821 (s)