News Flash:

Ginerele lui Sandu Anghel spune ca Mircea Basescu a primit 600.000 euro pentru eliberarea lui Bercea

28 Ianuarie 2015
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a declarat, marti, la Tribunalul Constanta, ca Mircea Basescu a primit 600.000 de euro de la Florin Anghel pentru eliberarea din penitenciar a lui Sandu Anghel, iar din aceasta suma Basescu mai avea de returnat familiei Anghel 280.000 de euro.
Un nou termen in procesul in care cinci dintre membrii familiei Anghel sunt judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu a avut loc, marti, la Tribunalul Constanta, unde au fost prezenti patru dintre inculpati, Izaura Anghel lipsind intrucat este internata in spital.
Avocatul membrilor familiei Anghel, Mircea Teis, a cerut un nou termen de judecata pe motiv ca inculpatii si-au manifestat dorinta de a da declaratii in fata instantei doar in prezenta avocatului Pavel Abraham. Judecatoarea a respins aceasta solicitare deoarece contractul de asistenta juridica a fost incheiat de inculpati cu societatea de avocatura, nu cu Pavel Abraham, iar membrii familiei Anghel erau reprezentati de un avocat de la aceasta casa de avocatura.
Apoi, celor patru li s-a prezentat actul de sesizare a instantei, iar in final acestia au fost intrebati daca isi recunosc faptele din rechizitoriu, ei spunand ca sunt nevinovati.
Judecatoarea i-a intrebat ulterior pe inculpati daca vor sa dea declaratii sau nu, toti spunand ca vor, insa Florin Anghel, Fanica Anghel si Grinica-Ion Anghel au precizat ca nu la acest termen. Ultimii doi au invocat diverse probleme de sanatate, iar Florin Anghel a sustinut ca nu a avut timp sa isi pregateasca apararea, pentru ca a fost mutat dintr-un loc de detentie in altul in ultimele saptamani. Singurul care a vrut sa dea declaratii la termenul de marti a fost Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial.
El a spus ca, in 26 mai 2014, a fost la birou la Mircea Basescu, impreuna cu sotia sa, Izaura Anghel, pentru a discuta despre banii pe care Basescu trebuia sa-i inapoieze familiei lui Bercea Mondial, iar la acea discutie a asistat si Marian Capatana, despre care Constantin a sustinut ca a fost doar intermediar in acest caz.
Marius Constantin a afirmat ca Mircea Basescu a primit 600.000 de euro de la Florin Anghel si mai avea de returnat 280.00 de euro. Banii fusesera dati pentru ca Mircea Basescu sa intervina pentru eliberarea din inchisoare a lui Bercea Mondial, potrivit lui Marius Constantin.
El a precizat ca nu stie cum ar fi putut interveni Mircea Basescu in acest sens, deoarece nu a asistat la discutiile pe care acesta le-a avut anterior cu Florin Anghel.
Marius Constantin a mai povestit ca in 29 mai 2014, cand a fost realizat flagrantul, a fost chemat de catre Mircea Basescu sa vina sa-i returneze banii, el mergand impreuna cu Izaura si cu fratele ei, Grinica. Atunci, Mircea Basescu le-a spus ca nu le datoreaza bani, dar ca doreste sa-i ajute pentru ca trec prin momente grele si le va da 10.000 de euro.
Ginerele lui Bercea a spus ca Mircea Basescu nu a mai recunoscut atunci ca le datoreaza bani, deoarece discutia era inregistrata de catre procurorii anticoruptie.
Marius Constantin a precizat ca i-a spus lui Mircea Basescu ca, daca nu le da banii, vor merge la DNA si DIICOT cu inregistrarile facute de Florin Anghel atunci cand Basescu vorbea despre banii respectivi. In momentul in care au parasit biroul lui Mircea Basescu, Marius Constantin, Izaura Anghel si Grinica-Ion Anghel au fost retinuti de procurorii anticoruptie.
Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit pentru 17 februarie.
Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.
Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.
Mediafax.ro 

tribunalul constanta izaura anghel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006475 (s)