News Flash:

Ancheta DNA la Primaria Timisoara

27 Ianuarie 2015
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii structurii centrale a DNA realizeaza o ancheta de amploare la Primaria Timisoara. Ancheta vizeaza modul in care sute de locuinte din Timisoara au fost vandute in baza Legii 112, care permitea vanzarea locuintelor catre chiriasi. 
Verificarile Corpului de Control al Guvernului, care au vizat retrocedarile de imobile si vanzarile de locuinte pe Legea 112 s-au finalizat cu sesizarea DNA, structura centrala.
DNA nu a oferit un rapuns care sa confirme oficial ancheta de la Primaria Timisoara, dar surse din cadrul municipalitatii au declarat pentru redesteptarea.ro ca procurorii anticoruptie au solicitat o serie de documente referitoare la vanzarea locuintelor pe Legea 112. Mai exact, procurorii DNA ar fi cerut contractele de vanzare-cumparare asupra carora exista suspiciuni ca s-au incheiat ilegal, scrie ziuadevest.ro.
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a confirmat ancheta procurorilor DNA, sustinand ca organele de ancheta au solicitat cantitati impresionante de documente de la primarie. "Sunt solicitari multiple. Noi le dam, dar sunt volume uriase de materiale pe care trebuie sa le dam la cererea Politiei, Corpului de Control, Procuraturii, DNA-ului. Se multiplica in fiecare zi cantitati foarte mari de documente care se transmit. Cele mai multe multiplicari trebuie sa le faca Directia Cladiri, Terenuri si Dotari diverse pentru ca in ceea ce este in jurisdictia acestei directii se refera anchetele in derulare", a declarat Robu.
Ancheta procurorilor DNA vizeaza modul in care mai multe locuinte din Timisoara s-au vandut in baza Legii 112 unor persoane care nu erau chiriase la vremea intrarii in vigoare a legii, asa cum prevede actul normativ. Pentru a se putea vinde locuintele persoanelor care nu erau chiriase la momentul intrarii in vigoare a legii, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o nota prin care se face derogare de la lege, invocandu-se faptul ca "exista precedent". Printre cei care au semnat nota respectiva se afla fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, Vasile Tarciatu, Liviu Barbu, dar si fostul sef al Directiei de Patrimoniu, Nicusor Miut.
Printre cei care au beneficiat de locuinte cumparate in baza acestei derogari sunt magistrati si politisti, iar potrivit unor surse din primarie printre beneficiari s-ar afla chiar si un senator de Timis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004975 (s)