News Flash:

Elon Musk a anuntat daca va pleca de la Twitter

20 Decembrie 2022
728 Vizualizari | 0 Comentarii
elon musk twitter


Elon Musk a postat prima oara pe Twitter dupa ce peste 10 milioane de oameni au votat, in propriul sondaj pe care l-a propus, in favoarea demisiei sale din functia de director executiv al companiei. El a anuntat ca doar abonatii care au cont platit, Twitter Blue, vor putea vota in viitoarele sale sondaje legate de politicile sale antreprenoriale, relateaza „The Guardian”.

Duminica, Musk i-a intrebat pe utilizatorii Twitter daca ar trebui sa demisioneze de la conducerea companiei, promitand ca va respecta rezultatele sondajului sau. La inchiderea sondajului, luni, 57,5% dintre cei care au raspuns au spus ca ar trebui sa demisioneze.

Musk, de obicei un utilizator prolific al platformei sociale, nu a mai scris niciun mesaj pe Twitter in orele imediat urmatoare sondajului. In cele din urma, a rupt tacerea si a comentat „Interesant” la multiplele sugestii ca rezultatele sondajului sau ar fi fost distorsionate de conturi false.

Raspunzand la sugestia unui alt utilizator potrivit careia „abonatii Blue ar trebui sa fie singurii care pot vota in sondajele legate de politici”, Musk a spus: „Buna observatie. Twitter va face aceasta schimbare”.

Twitter Blue este un abonament cu plata care permite oricui sa cumpere un semn de „cont verificat”, o bifa albastra care este asociata contului sau.

In calitate de proprietar majoritar al companiei private, nimeni nu il poate forta pe Musk sa plece, insa o serie de decizii derutante din ultimele zile i-a determinat chiar si pe unii dintre cei mai apropiati sustinatori ai sai sa rupa legaturile cu el.

Decizia de a interzice, saptamana trecuta, un cont care a urmarit deplasarea avionului sau privat a fost urmata de o suspendare a conturilor unor jurnalisti care au criticat aceasta interdictie. Acest lucru a dus, la randul sau, la un exod al unor utilizatori implicati catre alte retele sociale, in special catre concurentul sau descentralizat Mastodon.

Duminica, Musk a reactionat interzicand toate linkurile catre alte retele sociale, inclusiv Mastodon, Instagram, Facebook si chiar platforme minore precum Nostr, folosita de fondatorul Twitter, Jack Dorsey, si Linktree, un instrument de creare a paginilor de start preferat de influenceri. Aceasta interdictie a fost anulata pana la sfarsitul zilei, dupa un sondaj pe Twitter de pe contul Twitter Safety. Musk a spus: "Mergem inainte, va exista un vot pentru schimbari majore de politica. Imi cer scuze. Nu se va mai intampla din nou".

Musk are un istoric de utilizare a sondajelor pe Twitter pentru a aproba decizii majore, vanzand o zecime din actiunile sale Tesla dupa un sondaj in 2021, restabilind contul lui Donald Trump dupa un al doilea sondaj luna trecuta si restabilind o serie de conturi suspendate dupa un al treilea sondaj. "Vox Populi, Vox Dei", a scris Musk pe Twitter dupa sondajul despre Trump.

Cu toate acestea, in multe cazuri, el a dat impresia ca a decis deja rezultatul inainte de a posta: de exemplu, anuntase deja vanzarea participatiilor sale la Tesla cu mult inainte de a-l supune la vot, iar planul sau de a-l restabili pe Trump fusese discutat inca dinainte de a cumpara Twitter.

De asemenea, ideea de a demisiona din functia de director general fusese sugerata cu mult inainte de publicarea sondajului pe Twitter. La 16 noiembrie, el a declarat unui judecator din Delaware ca intentioneaza sa isi reduca timpul petrecut la Twitter si "sa gaseasca pe altcineva care sa conduca Twitter".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007079 (s)