News Flash:

Schengen!  Bulgaria si Romania ca 'porti' pentru migranti? Cum calculeaza Austria (Die Presse)

13 Decembrie 2022
443 Vizualizari | 0 Comentarii
Bulgaria si Romania


Cum isi obtine Austria cifrele? Aceasta este o intrebare pe care si-o pun multi oameni in Europa in acest moment, noteaaza publicatia austriaca Die Presse.

In orice caz, sediul din Varsovia al agentiei UE de protectie a frontierei Frontex a fost luni la fel de uimit de calculele austriece, la fel ca autoritatile de la Bucuresti si Sofia. Intre timp, partea romana i-a contactat cu o cerere de explicatie cu privire la locul de unde provin numerele folosite la Viena, a dezvaluit Frontex.

Agentia UE publica cifrele lunare ale capturilor (datele din noiembrie ar trebui sa fie disponibile in curand) agregate, adica defalcate pe regiune si ruta de migratie. Frontex are si numerele de la nivel de tara, dar nu are voie sa le faca publice. Tarile insele, in schimb, se descurca foarte bine: conform Romaniei, au fost doar 3.404 cazuri de treceri ilegale (tentative) anul acesta (inclusiv septembrie). Adica 2,65 la suta din toti cei care vin sau incearca sa vina prin Balcanii de Vest (128.438 de persoane). Si cum e in Bulgaria? Chiar si atunci cand s-a pus intrebarea, nimeni nu a luat cuvantul.

Cel putin cifrele Romaniei sunt in contrast puternic cu calculele facute recent de cancelarul Karl Nehammer: Cu aproximativ 100.000 de retineri la granitele de est si de nord (Burgenland, Austria Inferioara), 35.000 de solicitanti de azil ar urma sa vina pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-Ungaria, 15.000 prin Serbia-Romania-Ungaria si 5000 prin Ungaria-Bulgaria-Romania . In total, 55.000 – adica mai mult de jumatate – isi fac drum prin Bulgaria si/sau Romania.

Potrivit Austriei, diferenta fata de cifrele Frontex se explica prin faptul ca 75.000 dintre cei retinuti in aceasta tara nu au fost inregistrati anterior si, prin urmare, se presupune ca au fost tarati prin tarile de tranzit pe neobservate si, prin urmare, nu apar in statisticile lor, noteaza sursa citata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)