News Flash:

Turcia sfideaza NATO si UE si anunta dezvoltarea relatiilor cu Rusia: Le diversificam in toate domeniile

20 Decembrie 2022
737 Vizualizari | 0 Comentarii
Turcia sfideaza NATO si UE

In legatura cu relatiile dintre Turcia si Rusia, ministrul de externe, Mevlüt Çavusoğlu, a declarat: "Continuam sa ne dezvoltam cooperarea si dialogul. Relatiile noastre care cuprinde o paleta larga de domenii, de la comert la turism, de la energie la investitii, se dezvolta si se diversifica."

Ministrul Çavusoğlu a declarat pentru Sputnik ca diplomatul cu experienta Karlov, care a adus servicii importante relatiilor turco-ruse, a castigat simpatia poporului turc, relateaza Aksam preluat de Rador.

Ne vom aminti intotdeauna de contributia lui Karlov la dezvoltarea prieteniei dintre Turcia si Rusia, a spus Çavusoğlu si a continuat: "Au trecut 6 ani de la acel eveniment. Este o realitate ca atacul comis asupra domnului Karlov a fost unul care a vizat prietenia turco-rusa. Dar determinarea liderilor celor doua tari si actiunile institutiilor noastre au invalidat aceasta capcana. Autorii atacului au raspuns in fata justitiei si au primit pedepsele meritate."

Çavusoğlu a subliniat ca decesul lui Karlov a afectat si poporul turc pe cat a afectat poporul rus si a adaugat: "Turcia, care intr-un trecut apropiat a inregistrat pierderi in randul diplomatilor, a ambasadorilor, este tara care cunoaste cel mai bine aceasta durere. In calitatea mea de ministru de externe al Republicii Turcia, am participat la ceremonia de repatriere a trupului ambasadorului decedat pe aeroportul Vnukova din Moscova impreuna cu omologul meu (Serghei) Lavrov, si am transmis condoleante familiei indurerate."

Eforturile lui Karlov s-au concentrat pe dezvoltarea relatiilor dintre Turcia si Rusia in toate domeniile, a spus Çavusoğlu si a continuat: "Iar noi continuam sa ne dezvoltam cooperarea si dialogul. Relatiile noastre care cuprind o paleta larga de domenii, de la comert la turism, de la energie la investitii, se dezvolta si se diversifica. Vom continua sa ne intensificam eforturile pe baza dorintelor popoarelor noastre si a intereselor comune. Cu aceasta ocazie transmit din nou condoleante, in primul rand familiei indoliate si apropiatilor, precum si poporului si statului rus. Ne amintim cu respect de ambasadorul Karlov. Odihneasca-se in pace!"

La 19 decembrie 2016, in timpul discursului de deschidere a expozitiei de fotografii "Rusia de la Kaliningrad la Kamceatka prin ochii vizitatorului" Karlov si-a pierdut viata in urma atacului armat al politistului Mevlüt Mert Altıntas, membru FETÖ (Miscarea Gülenista - n.trad.).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)