News Flash:

E oficial! Se scumpesc biletele de transport public la Timisoara, din ianuarie 2022

24 Noiembrie 2021
423 Vizualizari | 0 Comentarii
bilet

Un bilet STPT care acum costa 2,5 lei, de la 1 ianuarie va ajunge la 4 lei. SMTT a aprobat ajustarea tarifelor pentru calatoriile in Timisoara si in zona metropolitana. Pentru a incuraja utilizarea transportului public, se introduce abonamentul general anual, „care ofera cea mai ieftina optiune de calatorie pentru cei care efectueaza zilnic deplasari”.
  
Adunarea Generala a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Societatea Metropolitana de Transport Timisoara (ADI SMTT) a aprobat ajustarea tarifelor de calatorie pentru bilete si abonamente, valabile incepand cu data de 1 ianuarie 2022, conform propunerii facute de catre operatorul de transport Societatea de Transport Public Timisoara. Nu mai este necesara aprobarea si in Consiliul Local Timisoara.

„Pentru a veni in sprijinul calatorilor si pentru a incuraja utilizarea transportului public local, introducem abonamentul general anual, care ofera cea mai ieftina optiune de calatorie pentru cei care efectueaza zilnic deplasari (costul zilnic fiind de 3 lei indiferent de numarul deplasarilor efectuate sau de tipul mijloacelor de transport public utilizate). De asemenea, agentii economici au la dispozitie doua variante de abonament pentru angajatii lor, nominalizat/nenominalizat care este util nu doar pentru deplasarile la locul de munca si la domiciliu, dar si pentru munca de teren”, spun reprezentantii Societatii Metropolitane de Transport Timisoara.

Noile tarife aplicabile in aria teritoriala de competenta a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Societatea Metropolitana de Transport Timisoara (ADI SMTT) sunt:

Bilet unic (valabil 60 minute, pe toate mijloacele de transport public) – 4 lei;
Legitimatii de 1 zi (valabile pentru toate mijloacele de transport public) – 15 lei;
Abonament 1 linie pentru 30 zile – 100 lei;
Abonament 1 linie expres pentru 30 zile – 115 lei;
Abonament general 30 zile – 130 lei;
Abonament general agent economic nominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile)- 200 lei;
Abonament general agent economic nenominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile) – 250 lei;
Abonament general anual – 1.100 lei.
S-au eliminat abonamentele de sapte zile si abonamentele de 2 linii din cauza numarului redus de solicitari.

„Planul tarifar modificat si tarifele ajustate produc efecte incepand cu 1 ianuarie 2022, pe intreaga arie teritoriala de competenta a unitatilor administrativ teritoriale membre ale ADI SMTT, in beneficiul carora este organizat si functioneaza serviciul public de transport local”, conchid cei de la SMTT.

In prezent, tariful pentru un abonament general este de 93 de lei, tarif care se aplica din data de 15 iulie, 2009, in timp ce tarifele celorlalte titluri de calatorie (abonamente si bilete) se aplica inca din 1 mai, 2018. Biletul unic, care este valabil 60 de minute, introdus prin HCL 324/14.06.2019, inlocuieste biletul pentru o calatorie de 2,5 lei la acelasi tarif de 2,5 lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006051 (s)