News Flash:

Cum poți rezolva o urgență stomatologică în Timișoara

26 Iulie 2021
748 Vizualizari | 0 Comentarii
pexels natives 5

Urgențele stomatologice se pot trata în timp util de către medicii stomatologi, iar tu poți beneficia de o dantură lipsită de probleme. Atunci când vrei să scapi de grija afecțiunilor orale și să te bucuri de un zâmbet impecabil, care nu îți provoacă disconfort, este bine să mergi regulat la medicul stomatolog. Pentru a transforma vizitele periodice la stomatolog într-o rutină și pentru a te asigura că poți apela mereu cu încredere la medicul tău stomatolog, poți alege o clinică apropiată, care oferă servicii de tratare a urgențelor stomatologice. Astfel, medicul va ști exact care este istoricul tău medical și îți va recomanda foarte repede tratamentul potrivit nevoilor tale. Cu toate acestea, atunci când tratezi din timp problemele dentare, riscul de a te confrunta cu urgențe stomatologice este mai mic.

<!--[if gte vml 1]>

Ce înseamnă, de fapt, o urgență stomatologică? Ei bine, aceasta poate fi de mai multe tipuri și poate apărea fie în urma unor accidente, fie în urma agravării unor afecțiuni orale. Indiferent de urgența stomatologică cu care de confrunți, este necesar să mergi cât mai repede la medicul stomatolog, pentru a calma disconfortul sau chiar durerea resimțită și pentru a trata cauza care a provocat urgența.

Iată câteva situații în care este recomandat să te prezinți la medicul stomatolog cât mai repede:

Inflamațiile gingivale

Inflamația gingivală reprezintă una dintre cauzele apariției urgenței stomatologice. Cum îți dai seama că o inflamație gingivală reprezintă o urgență? Ei bine, în cele mai multe cazuri, apar modificări de volum la nivelul gingiei sau modificări ale culorii acesteia, de la roz la roșu violaceu. Atunci când inflamațiile gingivale ajung într-un stadiu avansat, pe lângă modificări de formă și culoare, ele provoacă sângerări la simpla atingere a gingiei și chiar dureri.

De cele mai multe ori, inflamațiile pot semnala apariția abceselor dentare sau chiar a bolii parodontale. Așadar, este absolut necesar să mergi cât mai repede la clinica stomatologică. În urma unui consult clinic, un medic stomatolog îți va explica cu ce probleme te confrunți și care este tratamentul potrivit pentru tine. Totodată, acesta îți va oferi informații despre ce trebuie să faci pe viitor pentru a avea mereu dantura sănătoasă și zâmbetul impecabil.

Pierderea unei lucrări protetice

Atunci când te confrunți cu pierderea unei lucrări dentare trebuie să știi că este necesar să te prezinți cât mai repede în cabinetul medicului stomatolog.  Pierderea unei lucări protetice, fie ea coroană dentară sau o lucrare mai amplă, poate produce leziuni la nivelul cavității bucale, rănind limba, obrajii sau gingiile. Așadar, în momentul în care întâmpini o problemă cu lucrarea dentară sau dacă simți că ceva este în neregulă și aceasta se desprinde de pe suprafața dinților, programează-te cât mai repede la medicul stomatolog. Indiferent de tipul lucrării protetice, așezată fie pe dinții naturali, fie pe implanturi dentare, este bine să mergi o dată la 6 luni la medicul care s-a ocupat de tratament pentru a realiza o igienizare profesională. Conform TeensHealth, acasă este esențial să acorzi o atenție sporită igienei orale, să te speli pe dinți atât dimineața, cât și seara, iar complementar să folosești ața dentară și apa de gură. De asemenea, atunci când porți o lucrare protetică este indicat să folosești după fiecare masă și dușul bucal.

Durere persistentă

Durerile de dinți sunt cele mai întâlnite simptome ale urgențelor stomatologice. Acestea apar, de cele mai multe ori, în cazul în care o carie profundă ajunge la nervul dintelui. Medicii stomatologi recomandă ca în momentul în care durerile persistă mai mult de 2 zile și sunt însoțite și de alte simptome precum febră, umflarea obrazului pe partea cu durerea sau chiar și sensibilitate la alimente calde sau reci, să mergi cât mai repede la clinica dentară. De multe ori, durerile de dinți sunt semnele urgenței stomatologice și este indicat să fie tratate de către un medic stomatolog. În plus, atunci când ajungi în cabinet, medicul te va ajuta să calmezi durerea și apoi va realiza un tratament potrivit afecțiunii cu care te confrunți.

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate în viața fiecărei persoane, de aceea este bine să nu aștepți să apară simptomele afecțiunilor dentare, ci să le tratezi la timp, atunci când se află în stadiu incipient. Vizitele periodice la medicul stomatolog, de cel puțin două ori pe an, sunt absolut necesare atunci când vrei să-ți menții dantura sănătoasă și zâmbetul impecabil. Prevenția dentară rămâne întotdeauna cel mai important pas pe drumul către un zâmbet perfect. Ai grijă să-ți păstrezi cât mai mult timp sănătatea danturii și bucură-te de un zâmbet frumos și de o respirație plăcută în fiecare zi, alegând să mergi regulat la medicul tău stomatolog din Timișoara.

Sursă poză: Pexels

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006540 (s)