News Flash:

Cum a murit, de fapt, bachetbalista Alessia Raiciu la doar 18 ani! Anuntul facut de medici: maladia care ucide sute de mii de tineri in somn

16 August 2022
1768 Vizualizari | 0 Comentarii
de ce a murit Alessia Raiciu boala 800x450

Sportul romanesc este in doliu! Baschetbalista Alessia Raiciu s-a stins din viata la varsta de 18 ani, iar medicii trag un semnal de alarma! Tanara sportiva s-a stins in somn, iar specialistii spun ca acest fenomen provoaca decesul a 210.000 de tineri in fiecare an, in Statele Unite!

Potrivit evz.ro, Tudor Ciuhodaru a vorbit despre cauzele care ar sta la baza acestui fenomen, al mortii subite. Medicul spune ca acest fenomen este de trei pri mai prezent in cazul tinerilor sportivi, decat la cei care nu fac miscare.

„Paradoxal, morțile subite la sportivi sunt de 3 ori mai numeroase decât la tinerii sedentari. Și, deși sportul ar trebui să reprezinte un factor de protecție pentru sănătate, numărul de cazuri înregistrate în rândul sportivilor este mult mai mare. Iar principala cauză sunt aceste tulburări de ritm, fie că vorbim despre fibrilație ventriculară, fie că vorbim despre tahicardie ventriculară”, a explicat Tudor Ciuhodaru, pentru sursa citata.

Mai mult, Tudor Ciuhodaru sustine ca aceste situatii survin in urma unor afectiuni cardiace: “Și aproape 1 din 200.000 de sportivi de performanță fac o astfel de situație și să știți că evoluția este dramatică, rapidă spre deces. Ele survin în general pe fondul unor afecțiuni cardiace, fie că vorbim despre cele congenitale, fie că dobândite, care nu au fost diagnosticate, nu au putut fi diagnosticate în timp real. Dar să știți că mai sunt și alte mecanisme implicate”

Alessia Maria Raiciu s-a stins din viata chiar in ziua in care implinea 18 ani. Federatia Romana de Baschet a transmis ca tanara ar fi murit in somn si ca avea anevrism. „Cel mai frecvent, în moartea subită poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm. Nu toate aceste afecțiuni preexistente se pot observa la investigațiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită”, a spus Pompiliu Popescu, medic sportiv.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007493 (s)