News Flash:

Concursul de angajare din Primaria Timisoara, suspendat. Fritz: „Asteptam motivarea deciziei instantei; o vom ataca”

10 Ianuarie 2022
398 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM 1

Pe 11 ianuarie ar fi trebuit sa participe la proba scrisa cei 51 de candidati eligibili pentru cele 20 de posturi disponibile la Primaria Timisoara. Tribunalul Timis a suspendat insa concursul la cererea Sindicatului Liber al Primariei Timisoara. Dominic Fritz spune ca asteapta „motivarea deciziei instantei si, cu siguranta, o vom ataca”.
 
 
Pe 2 decembrie 2021, a fost lansat anuntul de recrutare. Se cautau oameni noi in Primaria Timisoara, profesionisti in mai multe domenii: urbanism, educatie, turism, infrastructura rutiera, patrimoniu, mediu si spatii verzi, comunicare, control intern, resurse umane, economic si informatica.

Organigrama noua a Primariei Timisoara, adoptata in consiliul local in iunie 2021, este suspendata de instanta, asadar concursul este organizat pe functii publice care se regasesc si in vechea organigrama. Potrivit primarului, concursul a fost organizat cu acordul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Dosarele au putut fi depuse pana in data de 21 decembrie.

„La concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primariei Municipiului Timisoara, organizat in aceasta perioada, s-au inscris 67 de candidati, pentru 20 de pozitii. In urma verificarii eligibilitatii dosarelor de concurs, 51 sunt eligibili, iar in data de 23.12.2021, pe toata durata zilei, vor putea fi depuse contestatiile”, transmiteau reprezentantii PMT in decembrie.

Pentru doua posturi insa nu si-a aratat nimeni interesul. In 11 ianuarie ar fi trebuit sa aiba loc proba scrisa, dar concursul a fost suspendat de Tribunalul Timis la cererea Sindicatului Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara si din Serviciile Publice Aflate in Subordinea Consiliului Local Timisoara. Ei au depus si o plangere prealabila impotriva anuntului concursului de recrutare.

„Sindicatul doreste blocarea activitatii Primariei Municipiului Timisoara”
Primarul Timisoarei este de parere ca sindicatul pune bete in roate „reformei” din primarie.

„Asteptam motivarea deciziei instantei si, cu siguranta, o vom ataca. Avem obligatia de a asigura continuitatea functionarii primariei, nu in ultimul rand avand in vedere ca aproximativ 40 de posturi au fost vacantate in ultima jumatate de an. Contestarea acestui concurs este o dovada clara a faptului ca sindicatul doreste blocarea activitatii Primariei Municipiului Timisoara, in detrimentul colegilor care incearca sa miste lucruri pentru timisoreni. Concursul a fost organizat cu acordul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Este foarte clar ca trebuie sa continuam reforma pe care am inceput-o, chiar cu riscul de a deranja in continuare anumite interese. Increngaturi care multi ani au transformat aceasta administratie intr-un sistem toxic, unde concursurile se dadeau de forma pentru a fi angajate diverse pile si relatii. Toate aceste lucruri sunt, insa, pe masa organelor de ancheta, iar timpul va arata cine are dreptate”, a transmis Dominic Fritz.

Pe de cealalta parte, reprezentantii sindicatului spun ca nu se opun reformei din primarie, ci urmaresc respectarea legii.

„Sindicatul nu se opune reformarii primariei, dar urmareste respectarea legii. Pana acum s-a dovedit ca doleantele noastre au fost justificate, obtinand castig de cauza in toate procedurile judecatoresti pe care le-am initiat”, spun cei de la Sindicatul Liber al Salariatilor din PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006535 (s)