News Flash:

Primaria vrea o statie de tren care sa lege centrul Timisoarei de restul judetului

10 Ianuarie 2022
360 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Primaria Timisoara cumpara servicii de urbanism, necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Zona Oituz -Popa Sapca si concept amenajare domeniu public” si a Regulamentului Local de Urbanism aferent P.U.Z. Pune la bataie peste 36.000 de euro, iar documentatia trebuie sa fie gata intr-un an.
 
 
„O amenajare coerenta pentru viitorul campus al Universitatii de Vest Timisoara din zona Oituz. Primaria Municipiului Timisoara a lansat licitatia pentru achizitionarea serviciilor de urbanism necesare elaborarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) «Zona Oituz-Popa Sapca si concept amenajare domeniu public» si a Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ”, transmit reprezentantii PMT.

Planul urbanistic este delimitat de str. Popa Sapca, str. Oituz, Calea A. I. Cuza si str. A. Demetriade. Va avea o suprafata totala de 16,7 hectare.

Conform primarului Dominic Fritz, acest P.U.Z „nu contravine viitorului PUG, ci, din contra, detaliaza prevederi cu caracter general”.

„In ultimii ani, primaria nu a initiat elaborarea de planuri urbanistice zonale si s-a bazat doar pe initiativele private in acest domeniu. E momentul sa devenim un jucator activ si sa preluam initiativa in domeniul reglementarilor urbanistice pentru zone de interes public, asa cum este zona Oituz-Popa Sapca, cea care are o dinamica de dezvoltare foarte mare si multe proiecte comunitare. Acest plan urbanistic zonal nu contravine viitorului PUG, ci, din contra, detaliaza prevederi cu caracter general”, a spus primarul Dominic Fritz.

Printre proiectele aflate in executie in zona se numara si proiectul Primariei Timisoara pentru un nou campus scolar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau. Universitatea de Vest are in implementare extinderea Facultatii de Arte si Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie si Teologie si a Facultatii de Muzica si Teatru, dar si cladirea Institutului de Cercetari Avansate de Mediu.

Am putea avea o statie de tren care sa lege zona centrala de restul judetului
„PUZ-ul va analiza posibilitatea realizarii unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei statii de tren, care sa lege zona centrala de restul judetului. De asemenea, planul va trasa reglementarile pentru culoare velo cu parcari pentru biciclete conexe, o parcare supraterana cu 5 etaje si doua culoare pietonale importante”, transmit reprezentantii PMT.

Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Sapca, „iar pentru trecerea acestei artere aglomerate va fi analizata realizarea unei subtraversari”. Al doilea culoar pietonal va conecta complexul Iulius Town si noul campus de cel existent al UPT/UVT de pe Bd. Vasile Parvan.

Firmele interesate pot depune ofertele pana in 15 februarie. Contractul va avea o durata de 12 luni pentru realizare. Valoarea lui este de 180.000 de lei cu TVA, echivalentul a 36.414 de euro.

„Serviciile care vor fi contractate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulatie, etc.), dar si o analiza asupra evolutiei activitatilor educationale. Suprafata studiata include si zona de la nord de calea ferata, adiacenta complexului Iulius Town, cu o suprafata totala de 33 de hectare”, conchid cei de la PMT.

Timisoara inca nu are un plan urbanistic general actualizat. PUG-ul orasului, inca in vigoare, exista din luna mai a anului 2002. A fost prelungit in 2014, avandu-se in vedere faptul ca elaborarea celui nou se afla in etapa a treia, aceea de intocmire a propunerilor de plan si avizarea acestora de catre ministerele de resort, primele doua etape fiind bazate pe studii de fundamentare si masterplan. A fost nevoie apoi de o noua prelungire a valabilitatii PUG-ului din 2002, pana la sfarsitul lui 2018. Pentru ca PUG-ul nou inca nu e gata, s-a mai facut o prelungire, pana in 2023. Noul Plan Urbanistic General al Timisoarei este in lucru de 11 ani si este la faza de avize.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004755 (s)