News Flash:

Anunț Declic

Comunitatea Declic a anunţat, joi, că va acţiona în judecată Guvernul României

19 Mai 2023
377 Vizualizari | 0 Comentarii


Comunitatea Declic a anunțat joi că intenționează să dea în judecată Guvernul României pentru anularea Hotărârii de Guvern (HG) care a stabilit salariul minim la doar 1.863 lei net, fără a fi raportat la costul minim de trai necesar pentru a duce o viață decentă.

Reprezentanții Declic au subliniat că vor contesta în instanță HG 1447 din 8 decembrie 2022, prin care a fost stabilită valoarea salariului minim la doar 1.863 lei pe lună, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

“Am ajuns la această decizie, de a chema în instanţă Guvernul ca să respecte legea, pentru că peste 1,5 milioane de români trăiesc la limita subzistenţei, cu doar 1.863 de lei pe lună. Nu putem să îi lăsăm pe aceşti oameni de izbelişte, când salariul minim lunar ar trebui să fie aproape dublu, de 3.273 de lei net", a transmis Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Potrivit reprezentanților comunității, coșul minim de consum necesar pentru un trai decent implică un ansamblu de cheltuieli regulate care acoperă nevoile de bază. Pe lângă alimentație și transport, acest coș cuprinde și cheltuieli pentru îmbrăcăminte, igienă personală, educație, sănătate, transport și situații neprevăzute.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007100 (s)