News Flash:

Investiție nouă

În România urmează fie construit un parc fotovoltaic

18 Mai 2023
334 Vizualizari | 0 Comentarii

Un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă urmează să fie construit în România, reflectând interesul investitorilor de a se implica din nou în acest sector, a declarat președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), George Sergiu Niculescu, în cadrul evenimentului Romanian Solar Summit 2023, desfășurat joi, 18 mai. Această inițiativă arată că există o apetită crescută pentru investiții în energie solară în România.

„Am văzut o cerere pentru autorizaţie de înfiinţare - cred că este cea mai mare de până acum, un parc fotovoltaic de aproximativ 1.050 de MW, este doar un exemplu pe care vi-l dau pentru a sublinia apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă. 1.050 de MW, un singur parc fotovoltaic, o investiţie foarte mare; înseamnă o putere instalată mai mare decât un reactor de la Cernavodă, care se va construi în România.

De ce echipamente şi de ce nivel de echipamente va avea nevoie pentru a fi realizată această investiţie? Şi pentru a nu muta dependenţa de la gazul natural rusesc către echipamente produse în alte părţi ale lumii - cred că foarte important pentru România este să avem o fabrică de panouri fotovoltaice care să deservească piaţa de aici”, a afirmat George Sergiu Niculescu. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004944 (s)