News Flash:

Colegiul Henri Coanda din Timisoara va fi reabilitat termic. Doua firme interesate de proiectare

11 Ianuarie 2022
372 Vizualizari | 0 Comentarii
Henri Coanda

S-a incheiat termenul de depunere a ofertelor in cadrul licitatiei pentru proiectarea reabilitarii termice a cinci corpuri de cladire de la Colegiul Tehnic „Henri Coanda”. Doua firme au depus oferte. Scopul este de a reduce costurile pentru energia termica necesara functionarii institutiei.
 
 
„Primaria Municipiului Timisoara va incepe evaluarea ofertelor si va desemna, in urma grilelor de punctare, firma castigatoare pentru a realiza serviciile de proiectare”, transmit reprezentantii PMT.

Cei doi ofertanti sunt SC Confort Design SRL si SC Bau Proiect SRL.

Obiectivul de investitii prevede imbunatatirea izolatiei termice a cladirilor si utilizarea de surse regenerabile de energie, prin reabilitarea fatadelor si montarea de panouri solare. Conform PMT, scopul este de a reduce costurile pentru energia termica necesara functionarii institutiei.

„Aproape 700 de copii vor putea sa invete in prima scoala cu cladiri «smart» din Timisoara. Este un prim proiect care trebuia facut demult si care devine cu atat mai relevant acum, cand vedem cat de importanta este energia verde in contextul actualei crize energetice. Cladirile colegiului vor utiliza surse regenerabile de energie obtinute prin montarea de panouri solare. Cinci corpuri de cladire vor fi reabilitate termic. Vom reface si toate instalatiile din interior, precum si sistemele de iluminat. Practic, vorbim despre prima institutie cu cladiri inteligente din oras”, spunea cu ceva timp in urma primarul Dominic Fritz.

Lucrarile care se vor face sunt aceleasi care au fost prevazute in hotararea de consiliu local adoptata in iunie 2019. Se vor face interventii la cladirea colegiului (inclusiv laboratoarele), cladirea internatului 1, sala de sport, atelierul scolii si la cladirea cantinei. Conform documentatiei tehnice, aprobata de Consiliul Local, reabilitarea va determina scaderea consumului de energie si reducerea semnificativa a emisiilor de dioxid de carbon.

Municipiul Timisoara a aplicat pentru o finantare prin Fondul de Mediu pentru a acoperi o parte din costurile necesare acestei investitii. Valoarea totala estimata a proiectului „Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii la Colegiul Tehnic „Henri Coanda” este de 22,9 milioane de lei cu tot cu tot TVA, echivalentul a 4,6 milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004681 (s)