News Flash:

Modernizarea strazilor de la granita cu Dumbravita, cu un pas mai aproape de realitate

11 Ianuarie 2022
475 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

Primarul Timisoarei a semnat ordinul de incepere a proiectului tehnic pentru amenajarea strazilor Stefan Procopiu, Eugen Coseriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei si strada adiacenta Aldea Teodorovici. Proiectantul are 60 de zile la dispozitie pentru predarea documentatiei, dupa care va fi lansata o licitatie pentru gasirea unui executant, anunta PMT.
 
 
Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investitie „Amenajare zona Procopiu” a fost aprobat in sedinta de plen a Consiliului Local din luna noiembrie 2021. Este vorba despre strazile Stefan Procopiu, Eugen Coseriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei si strada adiacenta Aldea Teodorovici.

„In momentul de fata, zona amintita, aflata la granita cu comuna Dumbravita nu are trotuare, iluminat public, spatii verzi, piste pentru biciclisti sau parcari. Prin acest proiect complex se va moderniza carosabilul de pe strazile amintite, pe o suprafata de peste 23.000 mp, vor fi amenajati 4.300 mp de trotuare, se vor realiza accese pe 1.500 mp si se vor amenaja piste de biciclete pe 1.600 mp. Suprafata spatiilor verzi nou amenajate va fi de 6.600 mp”, transmit reprezentantii PMT.

Proiectantul are 60 de zile termen pentru predarea documentatiei. Executarea lui va fi scoasa la licitatie. Investitia include si realizarea retelelor de iluminat public, canalizatia subterana pentru cabluri, retelele de apa, de canalizare, de canalizare pluviala si de alimentare cu gaz.

„Proiectul va contribui la diminuarea surselor de poluare si imbunatatirea calitatii aerului, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzator si a unui sistem de colectare si scurgere a apelor de pe platforma strazilor”, mai spun cei de la PMT.

Studiul de fezabilitate a fost intocmit de Drum Proiect SRL din Timisoara in baza unui contract pentru SF si PT semnat inca din 27 noiembrie 2019. Valoarea totala estimata a lucrarilor este de 42.011.869 lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproape 8,5 milioane de euro. Doar constructiile si montajul ar fi estimate la 36,6 milioane de lei cu TVA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006008 (s)