News Flash:

Coada de masini din centrul Utvinului pana in Timisoara, in a doua zi de scoala

14 Septembrie 2021
534 Vizualizari | 0 Comentarii
aglomeratie

Nu au mai ajuns multi copiii la timp la scoala si la gradinita, marti, si nici parintii la locul de munca. Motivul, care va deveni aproape la ordinea zilei – cozile kilometrice. Cauza lor: calmatoarele de trafic instalate in dreptul trecerilor de pietoni de la Comtim, unde soferii incetinesc, iar astfel se formeaza ambuteiaje in trafic. Nu e singura situatie, au fost cozi marti dimineata si pe Calea Urseni, Buziasului, Sacalaz-Mehala ori in alte locuri.
 
 
Cozile acestea sunt din ce in ce mai prezente, mai ales de cand au aparut calmatoarele de trafic din dreptul trecerilor de pietoni de la Comtim. Initial, acestea erau mai „dure”, mai „ascutite”, dar au devenit, in timp, „mai moi”, adica „cocoasa” peste care trebuie sa treci cu rotile masinii e mai lina si mai putin „zguduitoare”.

Mai este un calmator, mai „dur”, inainte de pod, la trecerea de pietoni de la statia de autobuz. Soferi care folosesc acest drum, care vin din Sanmihai, Utvin si din alte localitati, dau vina pe aceste calmatoare si spun ca creeaza cozile insuportabile, iar unii cer instalarea unor semafoare cu buton la respectivele treceri de pietoni in locul calmatoarelor.

A fost initiata si o petitie catre primarie prin care se cere inlocuirea calmatoarelor cu semafoare. Alti soferi insa, care stau in aceeasi coloana, au observat ca si conducatorii masinilor au partea lor de vina.

„Acum au pus calmatoare care nu te zguduie asa tare, dar soferii incetinesc la ele de zici ca au oua de dinozaur in masina. Calmatoarele de acum, de la Comtim, pot fi trecute cu 30 km/h. Dar sunt unii care opresc in fata lor, le admira si trec cu minus 1 la ora. Si de aceea se creeaza cozi. Daca unul a oprit, ceilalti fac la fel, ca nu poti sa-l sari pe cel din fata”, ne spune Paul.

Intr-unul dintre cazuri, o mama si copilul sau care au plecat la 7.30 din Utvin au ajuns la 8.30 la gradinita in zona Sagului (trebuia sa intre pana la 8.15, dupa „regulile pandemice”). Mama a ajuns la lucru la ora 9.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)