News Flash:

Cati oameni au murit, de fapt, din cauza atacurilor rechinilor din Egipt. Nu este pentru prima data cand se intampla asta

5 Iulie 2022
528 Vizualizari | 0 Comentarii
rechin 1

In Marea Rosie traiesc multe specii de rechini, dar atacurile asupra oamenilor sunt foarte rare. In 2010 a fost un sir exceptional de atacuri in zona statiunii Sharm el-Sheikh: cinci oameni au fost muscati in cinci zile si o persoana a murit. Au venit experti din SUA pentru a analiza situatia si mai multe ipoteze au fost emise, inclusiv unele nebunesti, ce tin de teorii ale conspiratiei.

Ca si in cazul atacurilor din 2022, si acum 12 ani s-a vorbit mult despre ipoteza ca rechinii au fost atrasi extrem de aproape de tarm de faptul ca dintr-o nava ar fi fost aruncate oi moarte in mare si rechinii au venit imediat, in numar mare.

O alta explicatie ar fi ca rechinii nu gasesc suficienta hrana in larg si vin in zone cu ape mai putin adanci. Sunt zone pe litoralul egiptean unde portiunile cu ape foarte adanci se gasesc si la sub 700 de metri de tarm, astfel ca un inotator priceput poate ajunge usor in acele zone unde, in mod exceptional, se poate gasi si un rechin.

O alta ipoteza a fost ca unii scufundatori dornici sa vada rechini le-au aruncat momeli pentru a-i atrage, tinand cont de cat de sensibili sunt rechinii daca este sange in apa.

Pentru atacurile din 2010 o mica parte a presei din Egipt a emis ipoteza cum ca Israelul a pus totul la cale, pentru a „pune pe butuci” industria egipteana a turismului. Nicio dovada nu a existat in acest sens.

Atacuri ale rechinilor in Egipt au mai fost in ani precum 2004, 2009, 2015, 2018 si 2020. Presa britanica a scris in aceste zile ca un salvamar ar fi fost alertat cu putin timp inainte de primul atac ca sunt rechini in apa, dar ar fi spus ca asa ceva nu este posibil si ca rechinii nu ataca la statiunile de la Marea Rosie, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007136 (s)