News Flash:

Cum functioneaza mecanismul de finantare pe care Banca Europeana de Investitii l-a propus pentru Ucraina

4 Iulie 2022
340 Vizualizari | 0 Comentarii
banca

Banca Europeana de Investitii propune o structura de finantare folosita anterior in timpul pandemiei COVID-19 pentru a ajuta la reconstructia Ucrainei cu investitii de pana la 100 de miliarde de euro, potrivit unui document consultat de Reuters.



Fondul ar urmari sa aiba o contributie initiala de 20 de miliarde de euro din partea tarilor UE si a bugetului UE, sub forma de granturi, imprumuturi si garantii.

Garantiile, in special, ar avea un efect multiplu, conducand la proiecte de infrastructura in valoare totala de aproximativ 100 de miliarde de euro, potrivit documentului, aproximativ jumatate din nevoile imediate ale Ucrainei.


Propunerea BEI urmeaza sa fie prezentata luni, in prima zi a Conferintei internationale de redresare a Ucrainei, care se desfasoara in Elvetia si care are ca scop furnizarea de resurse pentru Ucraina si sprijinirea redresarii postbelice.

Banca Europeana de Investitii propune un fond care sa functioneze ca cel utilizat in cazul pandemiei COVID-19 pentru a garanta finantarea intreprinderilor mici si mijlocii.

Comisia Europeana trebuie sa-si dea avizul

Fondul ar putea contribui la reconstructia podurilor sau la renovarea serviciilor de apa potabila sau de apa uzata, in special pentru orasele a caror populatie s-a extins din cauza migratiei din alte parti ale Ucrainei din cauza invaziei.

De asemenea, proiectele ar putea fi axate pe facilitarea exporturilor Ucrainei sau pe infrastructurile sale energetice si digitale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005296 (s)