News Flash:

Care sunt primele categorii vizate de ANAF. De maine incep verificarile

30 Iunie 2022
626 Vizualizari | 0 Comentarii
Anaf

obtinute, pe o perioada de 5 ani,  din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX  si altele.

Potrivit Fiscului, controalele vizeaza tranzactii crypto din perioada 2016-2021, iar intr-o prima etapa au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obtinute de catre 63 de cetateni romani.

Pana in prezent, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala sustin ca au identificat aproximativ 48,67 milioane euro „omisi de la declarare, partial sau integral”. Pentru recuperarea obligatiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o suma totala de circa 2,1 milioane euro.

Inspectorii antifrauda fiscala vor continua „sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice, precum minarea sau tranzactionarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile (NFT - n.r.), pentru asigurarea cresterii gradului de fiscalizare si a conformarii voluntare in randul tuturor categoriilor de contribuabili” - a mentionat ANAF.

Directia Generala Antifrauda Fiscala recomanda celor care desfasoara sau intentioneaza sa inceapa activitati crypto si NFT „sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat”.

Prin aceste controale Agentia Nationala de Administrare Fiscala sustine ca „se adapteaza evolutiei tehnologiei si trendurilor pietei financiare si verifica veniturile obtinute din tranzactionarea criptomonedelor”, potrivit startupcafe.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007659 (s)