News Flash:

De azi, romanii pot avea numere de inmatriculare verzi. Cum arata si cine sunt soferii care pot solicita noua culoare

27 Iunie 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
soferi

Cele aproximativ 17.000 de autovehicule cu emisii zero - masinile pur electrice sau cu pila de combustie cu hidrogen - inmatriculate in Romania, conform datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pot beneficia de numere de culoare verde, potivit noilor reglementari legale.


Un ordin comun care reglementeaza acordarea de numere de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde a fost publicat in Monitorul Oficial, iar potrivit acestuia, numerele de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 - masini pur electrice sau cu pila de combustie cu hidrogen.

Pasaport verde

”Numere de inmatriculare dedicate masinilor nepoluante vor functiona ca un pasaport verde pentru acest tip de autovehicule.
Prin identificarea clara si vizibila a vehiculelor nepoluante in trafic, cream cadrul pentru acordarea unor facilitati celor care le utilizeaza: fie ca vorbim de parcare gratuita, acces permis in zone cu emisii reduse, reduceri de taxe si impozite, autoritatile locale, in special cele din marile aglomerari urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat intr-un comunicat de presa.
Masura a fost anuntata si de Ministerul de Interne, care spune ca aceasta modificare legislativa are drept scop "asigurarea vizibilitatii acestor categorii de vehicule in traficul rutier, pentru stimularea introducerii pe piata a autovehiculelor de transport nepoluante, initierea unui cadru legal care sa permita facilitarea accesului acestora la infrastructura de reincarcare cu energie electrica, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite sa faca fata traficului intens, precum si protejarea mediului inconjurator".

MAI precizeaza ca, potrivit datelor detinute de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in Romania sunt inmatriculate aproximativ 17.000 de vehicule electrice.

 

„Acesta este primul numar de inmatriculare verde eliberat.
De ce verde? Fiindca poti face diferenta! Protejeaza si tu mediul inconjurator!
Va reamintim ca de astazi, cele 17.000 de vehicule electrice inmatriculate in Romania, pot beneficia de numere de culoare verde.
In cazul masinilor deja inmatriculate care respecta criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, incepand de astazi.
Prin introducerea numerelor de inmatriculare de culoare verde pentru masinile nepoluante se doreste cresterea vizibilitatii acestor tipuri de vehicule si incurajarea celorlalti participanti la trafic sa opteze pentru astfel de mijloace de transport.
Cu speranta ca vom intalni cat mai multe masini cu numere verzi pe strazile din tara noastra, va dorim o zi frumoasa, fara probleme in trafic!”, au anuntat cei de la M.A.I pe pagina oficiala de Facebook.

 

>

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006218 (s)