News Flash:

Calin Popescu Tariceanu poate rasufla usurat. Politicianul a scapat de dosarul in care este acuzat abuz in serviciu

21 Iunie 2022
391 Vizualizari | 0 Comentarii
Tariceanu

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost achitat definitiv in dosarul in care era acuzat de abuz in serviciu si complicitate la uzurpare de calitati oficiale, in legatura cu mentinerea in functie a unui senator incompatibil. Decizia a fost pronuntata luni de catre instanta suprema.

A fost mentinuta, astfel, decizia din prima instanta, unde un complet de 3 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a achitat pe Tariceanu si Cristian Marciu, dupa ce chiar procurorul de sedinta desemnat in acest caz, Irina Kuglay, a solicitat achitarea pe motiv ca textele de lege in baza carora fostul presedinte al Senatului a fost trimis in judecata "genereaza confuzie".

Decizia primei instante a fost atacata de Parchetul General, iar luni un complet de 5 judecatori de la ICCJ a respins apelurile, astfel ca Tariceanu a fost achitat definitiv.

"Respinge, ca nefondate, apelurile formulate Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si apelantul parte civila Matei Cristian impotriva sentintei penale nr. 633 din 7 decembrie 2021 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala in dosarul 3297/1/2020.
Obliga apelantul parte civila Matei Cristian sa-i plateasca inculpatului Popescu-Tariceanu Calin-Constantin-Anton suma de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate in cauza, reprezentand onorariul partial al aparatorului ales. Cheltuielile judiciare avansate de stat ocazionate de solutionarea apelului formulat de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie raman in sarcina acestuia. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Popescu-Tariceanu Calin-Constantin-Anton, pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 217 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva" - este decizia de luni a instanteie supreme, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004829 (s)