News Flash:

Cea mai mare rata de promovare la Bacalaureat din ultimii ani. Sorin Cimpeanu: „Subiectele au fost calibrate”

27 Iunie 2022
310 Vizualizari | 0 Comentarii
BAC

Rata de promovare anuntat de Ministerul Educatiei in urma publicarii rezultatelor de la bacalaureat 2022 este de 73,3%, cea mai buna de acest fel din ultimii 12 ani, potrivit unei analize Edupedu.ro. Practic, din 2009 nu a mai fost o rata atat de mare a celor care iau acest examen de la finalul clasei a XII-a.

Rata de promovare actuala, inainte de contestatii, este cea mai mare de la introducerea camerelor de filmat in salile de clasa, de la Bacalaureat 2011. Situatia este similara cu cea de la Evaluarea Nationala din acest an, unde procentul mediilor peste 5 a fost, la fel, cel mai ridicat din ultimii 12 ani.

Ministrul Educatiei a declarat ca „aceste rezultate, pe care le apreciez ca fiind bune, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani, se datoreaza si simplificarii materiei de examen din care s-au eliminat acele continuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor in care scolile au fost inchise”. Sorin Cimpeanu a mentionat din nou faptul ca subiectele au fost corect calibrate.

Un candidat promoveaza Bacalaureatul daca a sustinut toate probele orale si toate probele scrise, la care a obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media generala la probele scrisa este de cel putin 6.

>

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005127 (s)