News Flash:

Bega, aproape navigabila pana la sarbi. Barajul si ecluza de la Sanmihaiu Roman sunt gata de receptie

17 Octombrie 2021
377 Vizualizari | 0 Comentarii
Bega

Nodul hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman, vizat in proiectul „Repararea infrastructurii de navigatie a Canalului Bega” este reabilitat in totalitate. Apele Romane Banat pregatesc procedura de realizare a receptiei.
 
Prin proiectul „Repararea infrastructurii de navigatie a Canalului Bega” se reabiliteaza nodurile hidrotehnice de la Sanmihaiu Roman, Srpski Itebej, Klek, pentru a asigura circulatia pe Bega prin deschiderea unui punct de trecere a frontierei naval si pietonal. Termenul de incheiere a lucrarilor era luna august, dar a fost schimbat. Perioada de implementare a fost prelungita cu patru luni, pana in 2 decembrie, din cauza pandemiei, care a generat intarzieri in derularea lucrarilor.

„Acest proiect urmareste sa repuna pe picioare navigatia pe canalul Bega intre cele doua tari.

Astfel, in video-ul de mai jos, puteti sa aveti o imagine «de sus» a acestei reabilitari in totalitate a nodului hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman.

In dreapta insulei se poate observa barajul stavilar reabilitat (reabilitare stavila cilindrica si plana dubla, reabilitare casa stavilar-monument tehnic), iar in partea stanga a insulei este ecluza”, spun cei de la Apele Romane Banat, pe Facebook.

In momentul de fata, Apele Romane Banat pregatesc procedura de realizare a receptiei acestor lucrari.

Lucrarile de punere in siguranta a Nodului hidrotehnic Sanmihaiu Roman au insemnat reabilitarea barajului stavilar si a ecluzei, inclusiv montajul utilajelor si a echipamentelor hidromecanice. Santierul la barajul stavilar a inceput in iunie 2019. Au fost executate lucrari de despotmolire si excavatii sub nivelul albiei, care totalizeaza un volum de 40.000 metri cubi pamant excavat, lucrari de reparatii si consolidare albie din betoane de peste 1.900 metri cubi.

Lucrarile fac parte din proiectului transfrontalier Interreg IPA Romania-Serbia, „Repararea infrastructurii de navigatie pe canalul Bega”, unde partea romana beneficiaza de o finantare de aproape 7 milioane de euro (fara TVA).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005505 (s)