News Flash:

Centura Timisoara Sud: se lucreaza la un viitor pasaj in zona Freidorf

14 Octombrie 2021
361 Vizualizari | 0 Comentarii
asfaltare

Se lucreaza la un viitor pasaj al Centurii Timisoara Sud in zona Freidorf. Centura ar trebui sa fie gata la finalul anului viitor.
 
„A inceput astazi (miercuri – n.r.) montarea primelor grinzi la un pasaj de pe viitoarea centura sud a Timisoarei. Elementele de suprastructura sunt pozitionate la un pasaj peste conducte ale CET Timisoara, in zona Freidorf”, transmit cei de la DRDP Timisoara.

Lucrarile pe santierul Centurii Timisoara Sud au demarat, teoretic, in 25 martie 2020, cand a fost semnat ordinul de incepere. Intr-un an si trei luni de santier s-au facut doar 27,4% din lucrari, iar reprezentantii CNAIR au recunoscut ca acestea sunt intarziate din cauza „slabei mobilizari a constructorului”. La peste un an si jumatate de santier, stadiul lucrarilor este de 40%. Conform contractului, centura trebuie sa fie gata in 24 de luni, iar reprezentantii DRDP anunta ca termenul final este in ultima luna a anului 2022.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara de pe Calea Lugojului cu cea spre Utvin, Sanmihaiu Roman, prin Chisoda, Giroc, Mosnita si Ghiroda, prin doua benzi. Centura va avea 26 de kilometri. De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro.

Dupa ce va fi gata si aceasta centura, mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, Centura de Sud a orasului va avea o garantie de zece ani.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006292 (s)