News Flash:

Bd. Liviu Rebreanu intra in reparatii capitale doar cand e gata Centura Timisoara Sud. Pana atunci, plombari

26 Iulie 2021
506 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu rebreanu

Unul dintre cele mai circulate si degradate bulevarde din oras, Liviu Rebreanu, nu va avea parte de reparatii capitale prea curand. Cel putin nu cat inca se lucreaza la Centura Timisoara Sud, care ar trebui sa fie gata in septembrie 2022. Reprezentantii primariei spun ca se vor face reparatii pe Rebreanu in luna august.
 
Bd. Liviu Rebreanu a fost refacut complet in urma cu aproximativ 13 ani, dar s-au facut multe carpeli imediat dupa modernizare. De reparatiile capitale de atunci s-a ocupat firma Confort a lui Georgica Cornu, care a primit la scurt timp mai multe termene pentru a reface strada. Aparusera fisuri in asfalt si denivelari, iar primaria nu a vrut initial sa faca receptia.

„Legat de lucrarea de pe bulevardul Rebreanu, nu am receptionat-o si nici nu o voi receptiona daca nu se va face ca lumea. (…) Eu nu voi iscali aceasta receptie pentru ca acolo si-au batut joc de banul public si cei care si-au batut joc, indiferent de ce functie au, afiliatii politice sau relatii, cred ca ar trebui sa raspunda”, spunea fostul primar Gheorghe Ciuhandu, in octombrie 2009, la un an de la finalizarea lucrarilor.

O luna mai tarziu, reprezentantii primariei au concluzionat ca poate fi semnat procesul verbal de receptie, „fiind remediate pana la data stabilita toate neconformitatile din teren”. Confort trebuia sa se ocupe o perioada de sase ani de reparatii, conform garantiei, si a platit penalitati de intarziere de 1,4 milioane de lei. Confort a intrat, cativa ani mai tarziu, in insolventa, iar de reparatii punctuale pe Rebreanu s-a ocupat primaria.

Bulevardul este plin de denivelari si are nevoie de reparatii serioase, dar nu se poate acum. An de an se intervine din loc in loc, iar anul acesta se vor face lucrari in luna august. Dar mai e de asteptat pana la o reparatie capitala.

„Se fac plombari pe Rebreanu, pana cand nu se termina centura nu o sa facem o reparatie capitala. O sa avem un proiect, suntem intr-o faza in care avem o serie de teme de proiectare, primele le vom scoate in curand, ca sa inceteze si subiectul «dar ce proiecte faceti voi?». Doar ulterior vom incepe pe Rebreanu, dupa ce va fi finalizata centura de sud. Orice reparatie capitala pe Rebreanu acum va fi distrusa in doi ani de camioanele care trec pe acolo. In momentul in care vom avea centura de la DN6 pana in Freidorf, practic tot traficul de tranzit din zona respectiva va fi dus pe centura”, ne-a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Centura Timisoara Sud ar trebui sa fie gata in septembrie 2022. Intr-un an si trei luni de santier s-au facut doar 27,4% din lucrari, iar reprezentantii CNAIR au recunoscut ca acestea sunt intarziate din cauza „slabei mobilizari a constructorului”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006352 (s)