News Flash:

ASA se DEZGHEATA CARNEA corect! Iata cea mai buna si rapida reteta de decongelare

13 Decembrie 2016
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
dezgheata carnea
Crezi ca stii cum sa dezgheti carnea in mod corect? Oamenii de stiinta ne ofera cea mai buna si rapida reteta de decongelare
Omul de stiinta Susan Eksted a afirmat ca cei mai multi oameni fac o mare greseala atunci cand pun carnea la decongelat. Conform acesteia, a lasa alimentele in frigider, peste noapte, pentru a se decongela, e total gresit.
Daca ai impresia ca detii cea mai buna solutie de decongelare a mancarii, te statuim sa te gandesti mai bine. Studiile arata ca pana acum am decongelat mancarea cu totul si cu totul gresit. Omul de stiinta Susan Eksted este de parere ca obiceiul nostru de a lasa mancarea in frigider pe timpul noptii pentru a se decongela mai repede este complet gresita.
Dr Susan considera ca cea mai buna metoda de decongelare a mancarurilor este sa le punem in apa rece pentru ca in felul acesta nu vom altera gustul si proprietatile mancarii. Apa transporta caldura mult mai bine decat aerul, asadar cea mai buna si rapida metoda de decongelare este sa puneti mancarea in apa.

Tot Dr. Susan ne spune ca inainte de a pune carnea in apa este bine sa o infasuram intr-o folie transparenta. In ciuda convingerilor de pana acum, metoda de decongelare in apa este mult mai igienica decat cea de decongelare in frigider.
„Bucatarii profesionisti stiu asta de foarte mult timp, insa nu vor sa
divulge acest secret si astfel omul de rand nu este bine informat, lasand carnea la dezghetat peste noapte, pentru a o avea pregatita a doua zi”, afirma ea.
Mai mult decat atat, persoanele care obisnuiesc sa decongeleze carnea sau orice alt tip de mancare in cuptorul cu microunde, fac, la randul lor, o mare greseala. Decongelarea in cuptorul cu microunde distruge orice proprietate si gust al mancarii. Daca va numarati printre cei care au acest obicei, va sfatuim sa va opriti.
Dezghetarea la temperatura camerei este recomandata numai in cazul foilor de placinta sau blaturilor pentru pizza.
SURSA: theimprovementclub.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

econgelare bucatarii profesionisti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005790 (s)