News Flash:

Vești bune!

Comisia Europeană a aprobat un medicament pentru tratarea colitei ulcerative

21 Februarie 2024
129 Vizualizari | 0 Comentarii


Comisia Europeană a dat undă verde pentru un medicament produs de Pfizer, care ajută la tratarea colitei ulcerative, o afecțiune inflamatorie a intestinului.

Aprobarea medicamentului Velsipity a venit după susținerea grupului de experți al Agenției Europene pentru Medicamente în decembrie. Acesta este destinat pacienților cu vârsta de cel puțin 16 ani, care nu au răspuns adecvat sau nu au tolerat tratamentele anterioare. Pfizer a confirmat că aprobarea, valabilă în toate cele 27 de state membre UE, se bazează pe două studii avansate care au demonstrat eficacitatea și siguranța medicamentului în cazurile eligibile.

După finalizarea procedurilor naționale, inclusiv a cererilor de rambursare, Velsipity va fi disponibil în fiecare țară membră. Aproximativ 2,6 milioane de europeni trăiesc cu colită ulcerativă, conform estimărilor Pfizer. Velsipity, aprobat deja în Statele Unite în octombrie anul trecut, face parte dintr-o clasă de medicamente care reglează răspunsul imun al organismului și concurează cu Zeposia de la Bristol Myers Squibb. Pfizer a depus de asemenea cereri de aprobare în Australia, India și Marea Britanie, printre altele. Proiecțiile Leerink Partners estimează vânzări de 2,2 miliarde de dolari pentru acest medicament în 2030.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004691 (s)