News Flash:

Anchetă DSP Timiș

Opt copii din judeţul Timiş au fost internați în spital cu suspiciunea de botulism

29 Ianuarie 2024
88 Vizualizari | 0 Comentarii


Opt copii din județul Timiș au fost aduși la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara cu suspiciune de botulism. Doi dintre acești copii necesită monitorizare permanentă, conform informațiilor transmise de Agerpres.

„Copiii internaţi au fost simptomatici. Şase dintre ei au dificultăţi la înghiţire şi ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alţi doi au în plus stări de somnolenţă şi fenomene digestive. Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică şi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil. Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere. Unul dintre copii, un băieţel, a fost internat iniţial la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’, în Secţia de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună. Deocamdată, nu ştim care a fost cauza infecţiei”, a afirmat, luni, dr. Adelina Marinescu, medic specialist boli infecţioase din cadrul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara, potrivit G4media.ro.


Copiii internați au vârste cuprinse între trei și șapte ani, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș desfășoară o anchetă în acest caz.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006430 (s)