News Flash:

Veștile nu sunt deloc bune!

440 de noi îmbolnăviri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână

31 Ianuarie 2024
139 Vizualizari | 0 Comentarii


Peste 440 de cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, elevând totalul la 4,205 de cazuri înregistrate în România începând cu anul 2023. Majoritatea acestora sunt în județul Mureș, în comunități considerate la risc, unde familiile au refuzat vaccinarea.

În aceeași perioadă, două decese au fost raportate, unul din Mureș și celălalt la un copil de 8 luni din Brașov, care nu putea fi încă vaccinat. Băiețelul a contactat boala de la un alt copil cu rujeolă, internat în același salon.

Cazurile cele mai numeroase, peste 1,600, au fost înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani.

Rata de acoperire vaccinală la începutul lunii decembrie era de 78% pentru prima doză a vaccinului ROR și 62% pentru a doua doză, cifre sub nivelul anilor '90, când depășea 90%.

Dr. Alexandru Rafila îndeamnă părinții să se informeze doar de la medici în ceea ce privește vaccinarea.

"Părinții nu-și vaccinează copiii și ascultă tot felul de prostii care se spun în dreapta și în stânga. Se face referire la o chestiune veche, de mai mult de 20 de ani, care asocia vaccinul rujeolic cu autismul. E o prostie. Nu e niciun fel de asociere. S-au făcut zeci, sute de studii de atunci și toate au infirmat acest lucru. Sunt multe cazuri de dezinformare online.

Eu asta le sugerez părinților să se gândească foarte serios. Au fost vaccinați, au fost protejați, și refuză să-și vaccineze copiii. Trebuie să ne gândim că ne expunem copiii la un risc mare și dacă, Doamne ferește, se întâmplă o nenorocire cu copilul nostru – cred că lucrul cel mai îngrozitor care i se poate întâmpla unui om este să-și piardă copilul. Și de asta noi facem apel. Nu suntem fanatici ai vaccinării, dar ne dăm seama de beneficii.

Gândiți-vă că, înainte de apariția acestui vaccin rujeolic, în fiecare an mureau în lume 700 000 de copii. După ce am introdus vaccinarea, numărul acestora a scăzut foarte mult. Trebuie să creștem încrederea în medici și în sistemul de sănătate", a afirmat Rafila.

La data de 6 decembrie a anului trecut, autoritățile au declarat epidemie de rujeolă în România. Începând de atunci, au fost vaccinați cu vaccinul ROR peste 53 de mii de copii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008544 (s)