News Flash:

Gest extraordinar!

O fetiţă de 3 ani şi 7 luni, înfiată, a primit o nouă șansă la viață de la mama sa adoptivă care i-a donat o bucată din ficatul ei

24 Ianuarie 2024
193 Vizualizari | 0 Comentarii


O fetiță în vârstă de 3 ani și 7 luni, care a fost adoptată, a fost salvată de mama ei adoptivă, care i-a donat o porțiune din ficat. Micuța a fost diagnosticată cu o tumoră malignă în luna martie a anului trecut. Stiripesurse.ro scrie că, potrivit informațiilor furnizate de medicul Vlad Brașoveanu, de la începutul anului s-au efectuat șase transplanturi hepatice.


”Este un început de an bun pentru transplantul hepatic din România. În aceste trei săptămâni din luna ianuarie au fost efectuate patru transplanturi hepatice de la donator cadaveric şi două transplanturi hepatice de la donator viu la doi copilaşi, la două fetiţe de 3 ani şi 3 ani şi aproximativ jumătate. Este munca mai multor echipe şi mă refer aici la echipa de la Fundeni unde sunt implicaţi o serie de specialişti (...) şi cadre medii şi o coordonare între Spitalul Fundeni şi Spitalul Grigore Alexandrescu, acel nou centru despre care povesteam altădată, care a fost înfiinţat în urmă cu un an, special pentru transplantul hepatic pediatric”, a menționat prof. univ. dr. Vlad Braşoveanu, medic primar chirurgie generală, marţi, la Medika TV, conform news.ro.

Medicul a menționat și două cazuri speciale în care au fost realizate transplanturi hepatice la copii.


”A fost o fetiţă cu atrezie de căi biliare care a fost transplantată cu acel lob stâng de la tată, lunea trecută şi miercurea trecută a fost transplantată altă fetiţă cu hepatoblastom, de la mamă de data aceasta. Şi de ce este impresionant cazul? Această fetiţă a fost înfiată, ba mai mult, mămica a înfiat şi un frăţior de-al acestei fetiţe, deci practic doi copii au fost înfiaţi şi iată că mămica vitregă, vitreg în sensul că nu este mama biologică, ea a donat acest fragment de ficat care i-a salvat viaţa”, a mai declarat Braşoveanu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007338 (s)