News Flash:

Ministerul Sănătății a decis declararea stării de alertă epidemiologică!

A crescut numărul de infecţii respiratorii în România, în ultimele trei săptămâni

2 Februarie 2024
98 Vizualizari | 0 Comentarii


Joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a comunicat că s-a luat decizia de a declara starea de alertă epidemiologică, motivată de înregistrarea unui număr semnificativ de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii) timp de trei săptămâni consecutive.

"Se numeşte săptămâna epidemică. Au fost două astfel de săptămâni, aceasta este cea de a treia. La fel ca anul trecut. Nu este absolut nimic diferit faţă de situaţia de anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică după ce se înregistrează trei săptămâni consecutive de depăşire a pragului epidemic", a menționat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că nu sunt instituite niciun fel de restricţii.

"Vreau să spun un lucru care să fie extrem de clar de la început pentru toată lumea: nu se instituie niciun fel de restricţii. Nu aş vrea să aud tot felul de speculaţii că introducem restricţii pentru populaţie. Nu are niciun fel de legătură. Are legătură cu pregătirea sistemului de sănătate pentru un număr mai mare de infecţii respiratorii încât să putem să asigurăm toate resursele necesare. Am încheiat de curând împreună cu doamna secretar de stat Adriana Pistol şi doamna director general Amalia Şerban o teleconferinţă cu directorii direcţiilor de sănătate publică pentru a putea să ne coordonăm activitatea în această perioadă şi să asigurăm resursele necesare pentru controlul acestei situaţii", a subliniat Alexandru Rafila.

Din punctul său de vedere, această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie.

"Din punctul meu de vedere, această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie", a transmis ministrul Sănătăţii. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006048 (s)