News Flash:

Vremea va fi frumoasă!

Colterm anunță că nu va da drumul la căldură în zilele următoare

4 Octombrie 2023
172 Vizualizari | 0 Comentarii

Colterm a decis să nu furnizeze căldură în perioada următoare, având în vedere prognoza favorabilă cu temperaturi mai ridicate, deși ne aflăm în mijlocul toamnei.

„În ceea ce privește probele la cald, respectiv începerea efectivă a sezonului de încălzire 2023/2024, prognoza meteo indică temperaturi ridicate și pentru zilele următoare, condiții în care nu se justifică, deocamdată, începerea furnizării căldurii”, a declarat societatea de termoficare a Timișoarei.

Colterm se mândrește cu pregătirea sa pentru începerea noului sezon de încălzire. Compania anunță că dispune de stocuri "substanțiale" de cărbune și gaze naturale, și de asemenea, are contracte solide cu furnizorii.

„Colterm ia toate măsurile necesare pentru ca sezonul de încălzire 2023/2024 să demareze în condiții optime: aprovizionarea cu combustibil continuă, contractele cu furnizorii sunt stabile, traseele de distribuție au fost verificate și încărcate, iar cazanele de la CET Sud se pregătesc pentru noul sezon rece”, a precizat societatea.

La finalul lunii septembrie, Colterm deținea rezerve de 72.600 de tone de cărbune și 108.769 MWh de gaz. În aceeași lună, au fost efectuate probe la rece, simultan cu probele de presiune la cazanele de abur de 100 t/h din CET Sud. Înaintea noului sezon de încălzire, aceste cazane vor fi pregătite, cu unul dintre cele trei deja gata pentru funcționare.

„Colterm a mai efectuat o serie de lucrări de remediere a unor neetanșeități de pe rețeaua primară de termoficare. În urma acestor intervenții, care au implicat întreruperi în furnizarea apei calde de consum, pierderile de pe rețea s-au redus cu aproximativ 40 t/h”, a transmis compania de termoficare a Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004960 (s)