News Flash:

Sesizările nu i-au lăsat indiferenți

Acțiune a poliștilor locali în cartierul Kuncz

4 Octombrie 2023
168 Vizualizari | 0 Comentarii


Din cauza numeroaselor sesizări referitoare la arderea sau abandonul deșeurilor pe domeniul public în cartierul Kuncz, s-a luat decizia de a organiza o acțiune în această zonă.

Astfel, un număr crescut de polițiști locali din diferite servicii, precum Protecția Mediului, Ordinea Publică și Intervenție Rapidă, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, reprezentanți ai Serviciului Managementul Deșeurilor din cadrul Primăriei Timișoara, ai Direcției de Asistență Socială Timișoara și ai societății de salubrizare Retim, au inițiat o amplă acțiune de monitorizare, consiliere și prevenire în cartierul Kuncz, pe data de 4 octombrie.

În cadrul acestei acțiuni, au fost verificate un total de 70 de imobile pentru a verifica dacă există contracte de salubrizare. Cetățenii care nu aveau contracte au fost avertizați să le încheie. De asemenea, s-a verificat starea rampelor și depozitărilor de deșeuri din zonă. În timpul acțiunii, au fost identificați câini și cai aflați în libertate, iar posesorii acestora au fost avertizați să îi țină în curțile lor. De asemenea, a fost identificată o persoană despre care se bănuia că ar fi abandonat deșeuri, transportându-le cu o căruță.

Pe lângă aceste aspecte, au fost identificate și inventariate mai multe microbuze care erau folosite pentru colectarea și transportul deșeurilor, care ulterior erau abandonate pe domeniul public. Datele referitoare la aceste vehicule urmează să fie transmise către Inspectoratul Județean de Poliție Timiș.

”Reprezentantul pe problemele romilor din cadrul Direcției de Asistență Socială le-a explicat oamenilor că nerespectarea legislației pe probleme de mediu atrage după sine nu numai sancțiuni contravenționale în bani, ci și posibile infracțiuni, motiv pentru care trebuie să respecte actele normative în vigoare.

Persoanele avertizate cu privire la lipsa contractelor de salubrizare, depozitarea de deșeuri, arderea acestora, lăsarea în libertate de animalelor etc vor fi reverificate, fiindu-le acordate termene ca într-o săptămână să reglementeze cele dispuse, urmând ca la reverificare să se ia și măsuri de sancționare în cazul neconformării”, declară Poliția Locală Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004499 (s)