News Flash:

Clanul Carpaci cere 180.000 de euro de la Primaria Timisoara. Vezi pentru ce

21 Februarie 2015
1618 Vizualizari | 1 Comentarii
Clanul Carpaci va primi 180.000 de euro chirie pe spatiile ocupate pana in 2013 de sectia de Pneumologie si TBC a Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Singurul lucru care inca nu a fost transat in instanta este cine va da banii: Primaria Timisoara, Directia de Sanatate Publica, sau ambele institutii.
Cu trei ani inainte de a evacua sectia de Pneumologie a Spitalului de Copii din Timisoara, Vladimir Carpaci, un cunoscut membru al clanului cu acelasi nume, a cerut in instanta plata unei chirii de aproape 2.600 de euro pentru ocuparea imobilului pe care il revendica, situat pe strada Dr. Liviu Gabor nr. 2. Mai mult, Carpaci cerea plata acestei chirii incepand cu luna august 2006. Potrivit oficialilor Primariei Timisoara, prima instanta, Tribunalul Timis, a admis in parte cererea lui Carpaci si a dispus evacuarea cladirii. Ulterior, Curtea de Apel a dispus si plata chiriei cerute de Vladimir Carpaci, care a fost calculata la 180.000 de euro si era aferenta perioadei 27 august 2006 – 31 mai 2012.
Primaria a mai incercat o cale de atac, insa si instanta superioara a decis ca lui Vladimir Carpaci trebuie sa ii fie platiti acesti bani, insa a cerut magistratilor Curtii de Apel sa decida cine va da aceasta suma, deoarece Spitalul de Copii a ajuns in tutela Primariei Timisoara doar de cativa ani.
„Evaluatorul a stabilit 91.000 de euro interventii totale, de la nationalizare pana acum, deci pe tot parcursul timpului. Noi am revendicat sa se scada aceasta suma din suma care ne este aplicata noua ca plata a folosintei acelei cladiri. Instanta nu a acceptat sa ni se recunoasca decat o suma de doar 20.000 de lei, deci aproximativ 5.000 de euro. (...) Lucrurile astea s-au intamplat cu multi ani in urma cand nu eram eu primar. Presupun ca nu au fost documente pentru interventiile facute de-a lungul timpului. (...) Suma imputata primariei este de aproape 180.000 de euro. Inalta Curte a acceptat partial recursul nostru si a intors spre judecata aceasta cerere a noastra spre Curtea de Apel, dar judecata va fi doar pentru a se stabili cine plateste aceasta suma de 180.000 de euro. Cine ar putea plati? O parte primaria, o parte Directia de Sanatate Publica din postura de reprezentant al Ministerului Sanatatii. Pentru ca in lungul timpului spitalul a fost gestionat de Ministerul Sanatatii si primaria a devenit proprietar doar de curand. Deci la Curtea de Apel se va stabili doar cine plateste aceasta suma”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit tion.ro.
Avand in vedere aceste lucruri, municipalitatea a cerut suspendarea executarii silite pentru aceasta suma imensa de bani, cererea urmand sa fie judecata de Judecatoria Moldova Noua.
Va reamintim ca Vladimir Carpaci a reusit, la finele anului 2013, sa evacueze aceasta sectie a Spitalului de Copii, dupa ce a revendicat cu succes in instanta imobilul de pe strada Dr. Liviu Gabor nr. 2.
Medicii si asistentele care lucrau in aceasta sectie stiau inca din 2006 ca vor trebui sa elibereze imobilul, insa despartirea nu a fost usoara. Evacuarea sectiei a starnit atunci un val de reactii negative din partea timisorenilor, insa decizia instantei este definitiva. Acum, iata, municipalitatea si DSP ar putea umfla conturile clanului renumit in Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004936 (s)