News Flash:

Acuzatii de abuz in serviciu la Spitalul Judetean Timisoara. DIICOT a intrat pe fir

19 Februarie 2015
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma unui control realizat de catre Curtea de Conturi la Spitalul Judetean Timisoara, au iesit la iveala mai multe nereguli, care vizeaza in special activitatea directorului financiar-contabil, Maria Saracan. Dupa publicarea raportului, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din functie a lui Saracan si a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la finele anului trecut,  pentru infractiuni de abuz in serviciu.
Mai precis, Curtea de Conturi acuza savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu in derularea unor contracte de la Spitalul Judetean Timisoara, decoperite in urma controlului realizat la inceputul anului 2014. Mai mult, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din functie a directorului financiar-contabil si a sesizat DIICOT, la finalul anului 2014,  pentru infractiuni de abuz in serviciu. Tot in acea perioada s-a dispus si suspendarea din functie a directorului financiar-contabil Maria Saracan, aflata acum in concediu medical.
Contractele pentru care Curtea de Conturi a sesizat DIICOT se refera la servicii de paza, deratizare si chiar cumpararea unui tomograf. Mai precis: nerespectarea prevederilor legale privind procedurile de achizitie a serviciilor de dezinsectie si deratizare, nerespectarea procedurilor de achizitie publica a aparaturii medicale de la o firma, nerespectarea prevederilor legale de atribuire a contractului de prestari servicii de paza, nerespectarea prevederilor legale privind achizitiile publice la achizitionarea unei instalatii de tomografie computerizata multislic, scrie tion.ro.
Conform, “situatiei sesizarilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmaririi penale in cazurile in care prejudiciul estimat depaseste suma de 500.000 de euro”, publicata pe site-ul Curtii de Conturi, Camera de Conturi a judetului Timis, in urma procesului verbal de constatare nr. 8615 din 28.02.2014 acuza un abuz in serviciu la Spitalul Judetean Timisoara, cu un prejudiciu estimat de 2.444.301,02 lei si cere suspendarea din functie, printr-o sesizare la DIICOT.
„A venit in luna decembrie o decizie a Curtii de Conturi prin care se cerea, in urma controlului si a raportului final al Curtii de Conturi suspendarea din functie a directorului financiar-contabil Maria Saracan. Doamna director este in concediu medical, noi am trimis imediat catre Ministerul Sanatatii raportul si hotararea Curtii de Conturi, fiind in concediu medical nu s-a pus in aplicare”, spune directorul Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina.

diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006351 (s)