News Flash:

Dosarul Bica 2, aproape finalizat!

20 Februarie 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
Dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP este aproape finalizat, in prezent avand loc ultimele audieri la DNA, la care au fost chemati Gheorghe Stelian si Alin Cocos, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Omul de afaceri Gheorghe Stelian a venit la DNA pentru a fi audiat in acest dosar, in timp ce Alin Cocos a fost adus din Arestul Central al Politiei Capitalei, vineri dimineata.
Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX ca in acest dosar au loc ultimlele audieri, procurorii fiind aproape de finalizarea dosarului si intocmirea rechizitoriului.
Omul de afaceri Dorin Cocos a fost dus, marti, tot din arest, la DNA pentru a fi audiat in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP.
In acelasi dosar, la DNA a fost audiat marti si Dorin Bica, sotul fostului sef al DIICOT Alina Bica.
In al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit la comisia din ANRP din care facea parte si Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian sa primeasca, in 2011, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
In acest dosar, instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru Alina Bica, fostul sau consilier Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.
Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro in care era cercetat Videanu.
Alina Bica mai este acuzata, in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.
Potrivit procurorilor DNA, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror-sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor lui Ovidiu Tender, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Carom, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Alina Bica a declarat la ICCJ ca Florian Coldea, prim-adjunctul SRI pe atunci, i-a cerut sa reanalizeze situatia lui Ovidiu Tender, in dosarul Carom, data fiind pozitia in Africa a acestuia din urma si contractele pe care urma sa le deruleze, arata instanta in motivarea deciziei de arestare.
MEDIAFAX.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005236 (s)