News Flash:

Lucrurile avansează

A fost finalizată licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate a parcării multietajate din zona Gării de Nord din Timișoara

13 Octombrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a anunțat finalizarea licitației pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unei parcări multietajate în zona Gării de Nord. Această parcare va fi finanțată din taxa de parcare și va oferi aproximativ 150 de locuri de parcare. Contractul pentru elaborarea proiectului a fost atribuit, iar firma câștigătoare va demara lucrările.

Parcarea planificată va fi structurată pe un parter, două etaje și va include o terasă circulabilă. Aceasta va fi construită în spatele blocurilor aflate pe Bulevardul General Ion Dragalina și pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se găsesc diverse garaje.

„Este un proiect ambițios, un răspuns la nevoia tot mai mare de locuri de parcare. Nu dorim însă să ajungem să sacrificăm spațiile verzi și trotuarele pentru a face loc autoturismelor, ci să le eliberăm. Din aceste motive, în zona Gării de Nord vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri pentru a construi o parcare cu parter, două etaje și terasă circulabilă. Mai avem în lucru, în diverse etape, parcările etajate din zona Spitalului de Copii, Dacia, în spatele magazinului Bega și în zona Calea Buziașului”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.


Pe lângă construirea parcării multietajate, Primăria Timișoara are în plan revitalizarea întregii zone. Proiectul propune inclusiv amenajări care vor permite accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, rastele pentru biciclete și iluminat public. Mai mult decât atât, Primăria Timișoara lucrează la documentația necesară pentru reabilitarea piețetei situată în fața Gării de Nord.

„Vom îmbunătăți prima impresie a orașului pentru cei care ajung cu trenul și răspundem, totodată, solicitărilor de la cetățenii din zonă, care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele de pe Dragalina și vor amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare. Cablurile aeriene vor trece în subteran, asfaltul va fi înlocuit parțial cu dale de beton, iar stația de taxi va fi mutată câțiva metri, pentru a face loc unei zone de relaxare umbrite. Aici vor fi amplasate bănci, stații de transport noi, arbori și spații verzi. La trecerile de la intersecție și în stație va fi introdus un covor tactil”, a precizat Ruben Lațcău.


Valoarea contractului pentru proiectarea parcării multietajate se ridică la aproximativ 192.000 de lei, cu TVA inclus. Bugetul alocat pentru această investiție provine din fondurile TimPark. Compania câștigătoare a licitației este ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL. Aceasta dispune de un termen de 165 de zile calendaristice, începând de la semnarea contractului, pentru a finaliza întregul set de documentații necesar.


„Dacă toate procedurile decurg normal, construcția propriu-zisă începe în a doua parte a anului viitor”, a transmis Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005107 (s)