News Flash:

În control ca urmare a sesizărilor

Sancțiuni aplicate de polițiștii locali celor care au neglijat întreținerea mediului

13 Octombrie 2023
165 Vizualizari | 0 Comentarii

În perioada 6 octombrie 2023 - 12 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat  52 de verificări ca răspuns la sesizările scrise și telefonice în diverse domenii privind mediul, inclusiv terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, probleme de mediu create de activități comerciale, lucrări de construcții și renovări, depozitări clandestine de deșeuri și abandon de deșeuri, neglijență în întreținerea curților, parcărilor și a altor spații, neconformitate cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor la asociațiile de proprietari și nerespectarea contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice. Ca rezultat al acestor verificări, s-au aplicat un total de 31 de sancțiuni în valoare de 95.700 de lei.

Dintre acestea, 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei au fost aplicate asociațiilor de proprietari și locatari pentru nerespectarea colectării selective a deșeurilor și pentru neglijența în menținerea curățeniei în jurul pubelelor. De asemenea, au fost identificate 23 de rampe clandestine de deșeuri și au fost distribuite 80 de pliante și afișe pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la centrele de colectare cu aport voluntar și pentru prevenirea abandonului de deșeuri pe domeniul public.

În ceea ce privește șantierele, au fost verificate 38 de locații, iar ca rezultat al inspecțiilor s-au aplicat 9 sancțiuni cu o valoare totală de 20.000 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor. Locațiile verificate au inclus strada Liviu Tempea, zona Metro II și Piața Tineretului.

Cu referire la terenurile neîngrijite și infestate cu ambrozia, au fost verificate 20 de locații, din care s-au aplicat 3 avertismente și 4 sancțiuni în valoare de 7.000 lei pentru nerespectarea regulilor privind cosirea ierbii conform HCL 371/2007.

În legătură cu abandonul sau depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, s-au identificat și sancționat 7 persoane, amenzi totalizând 6.700 lei, pentru abandonul de deșeuri pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în locuri precum strada Ion Creangă, strada Arieș și strada Aurel Pop. De asemenea, 3 persoane au primit amenzi de 2.000 lei pentru neîncheierea contractelor de salubrizare.

În plus, în această perioadă, a fost aplicată o amendă de 2.500 lei concesionarului Cimitirului de pe Calea Buziașului pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor. De asemenea, o societate comercială care a abandonat o cantitate semnificativă de deșeuri pe strada Herman Sporer a primit o amendă de 50.000 de lei în conformitate cu OUG 92/2001.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004730 (s)