News Flash:

Ștrandul va fi demolat

Primăria Timișoara câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților No Name

13 Octombrie 2023
203 Vizualizari | 0 Comentarii


Încă un local care funcționează ilegal în Timișoara, situat în zona Stadion, urmează să fie demolat. Acesta este clubul și ștrandul No Name.

Primăria Timișoara a obținut o victorie definitivă în procesul de recuperare a patrimoniului orașului. Conform unui anunț al instituției, aceasta a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților No Name, care dețin un club și un ștrand în zona Stadion, construcții ilegale care ocupă domeniul public și care au fost supuse măsurilor de demolare.

„Încă o victorie în instanță împotriva celor care de ani de zile ocupă și folosesc ilegal domeniul public al timișorenilor în interes personal. Avem aici un caz în care pe un teren al orașului, ocupat abuziv, a fost construit și a funcționat bine-mersi un club. Fără ca nimeni să nu vadă nimic ani în șir. În timp ce antreprenorii corecți și-au dezvoltat afaceri plătind taxe, chirii și operând la costuri normale, o clasă de privilegiați a pus mâna pe terenurile Timișoarei și le-a folosit după bunul plac. Acum, rezolvăm și problema concurenței neloiale, dar și recuperăm terenurile orașului”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Compania SOLDADO, care deține No Name, a solicitat suspendarea dispoziției emise de primarul Dominic Fritz, prin care au fost impuse măsuri de demolare, pe data de 22 mai. În data de 13 iunie, Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță, iar pe 11 octombrie, a obținut o victorie definitivă.

Potrivit Primăriei Timișoara, No Name ocupă un teren din domeniul public cu o suprafață de 6.552 de metri pătrați, evaluat la 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren, nu există un contract de concesiune, iar construcțiile ridicate acolo nu au autorizație de construire. Activitățile desfășurate acolo nu sunt autorizate, iar nu există nici autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Prin investigațiile efectuate de Primăria Timișoara, s-a constatat că peste 55.000 de metri pătrați de terenuri, proprietatea municipiului, au fost ocupate ilegal de diferite companii de-a lungul decadelor. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale, care au fost folosite în scop comercial. Împotriva acestor construcții, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare, care au fost contestate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005080 (s)