News Flash:

SPECTACOL la Timisoara de Ziua Nationala a Romaniei

1 Decembrie 2013
1329 Vizualizari | 0 Comentarii
Parada militară de 1 Decembrie, de pe bulevardul Revoluţiei din Timişoarala, a strans mulţi timişoreni dornici să vadă soldaţii şi tehnica de luptă. Sute de militari au defilat în faţa Palatului Administrativ, iar structurile din cadrul MApN, MAI sau SRI au prezentat tehnica de luptă din dotare. Elicopterele au survolat şi ele zona, oferind timişorenilor un spectacol aviatic de execepţie.  Timişorenii au venit în număr mare să urmărească parada militară cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei. In faţa Palatului Administrativ, pe bulevardul Revoluţiei, circulaţia a fost oprită pentru a face loc militarilor şi tehnicii de luptă. Aproximativ 600 de soldaţi şi 100 de mijloace tehnice au defilat în cadrul paradei de 1 Decembrie, iar trei elicoptere aparţinand Escadrilei de la Giarmata au survolat zona. Oamenii au putut vedea transportoare amfibii blindate, aruncătoare de grenade de 82 de mm, aruncătoare antitanc, tunuri de 100 mm, obuziere de 152 mm şi autospecialele celorlalte elemente. Parada s-a terminat cu defilarea grupurilor populare, un moment inedit şi gustat de timişoreni.
Oficialităţile nu au lipsit de la paradă şi au ţinut discursuri profund patriotice, în care s-au raportat şi la semnificaţia istorică a zilei. A avut loc şi o slujbă de pomenire a eroilor. „Mă bucur să fim împreună de Ziua noastră Naţională pe o vreme atat de frumoasă. Se pare că am fost mai buni în acest an. Cu smerenie ne închinăm înaintea memoriei acelor bravi romani. Să fim demni de ei. La mulţi ani cetăţeni romani! Este ziua noastră, a tuturor”, a spus primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în faţa celor prezenţi.
„95 de ani de unitate în diversitate.Nu o victorie militară a stat la temelia Romaniei Mari, ci actul de voinţă al naţiunii romane. Consiliul Judeţean le transmite tuturor timişorenilor, bănăţenilor şi tuturor romanilor ganduri bune, de pace interioară. Socrate spunea, şi mare dreptate avea: Dacă lipseşte unirea, nici statul nu poate fi bine carmuit, nicio casă nu poate fi bine gospodărită”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.
„Vă invit pe toţi să găsiţi în sufletele dumneavoastră cateva motive pentru care sunteţi mandri că sunteţi romani. Să vă gandiţi şi să ne gandim la ele în mod deosebit astăzi, de Ziua Naţională a Romaniei”, a spus preşedintele comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Ion Mocioalcă.
Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, a dat citire mesajului primului ministru Victor Ponta, după ce a salutat ostaşii prezenţi.
La defilare au participat Brigada 18 Infanterie Banat, Gruparea Mobiă de Jandarmi Glad Voievod, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat, Poliţia de Frontieră, Poliţia Judeţeană şi Poliţia Locală. Finalul a fost dedicat defilării formaţiilor folclorice coordonate de către Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş. sursa: www.tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1417 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006919 (s)