News Flash:

"Chirurgia Vasculara" de la Spitalului Judetean Timisoara, utilata cu bani din sponsorizari

17 Noiembrie 2013
1250 Vizualizari | 0 Comentarii

Chiar şi în lipsa finanţării de la stat, în spitalele din Timiş se mai fac investiţii, dar din sponsorizări. Cadrele medicale sunt cele care caută fonduri şi echipează secţiile. Cel mai recent exemplu vine de la Secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara. Aici medicii adună bani pentru a dota spaţiul cu tot ceea ce le este necesar persoanelor cu dizabilităţi.  Asta pentru că pacienţii care sunt îngijiţi acolo au astfel de nevoi. Din sumele stranse vor fi acoperite, însă,  şi alte neajunsuri.
Un spaţiu impropriu pentru orice unitate sanitară, dar mai ales pentru o astfel de secţie, în care, după ce sunt operaţi, pacienţii se transformă, cel puţin pentru o vreme, în persoane cu dizabilităţi. ”Nu trece targa prin uşă, cărucioarele pe care le avem noi de sprijin la cei care nu se pot deplasa pe picioarele lor, și suntem majoritatea asta, şi considerăm că și personalul este foarte redus”, ne spune un pacient, Valentin Pădurean.

”Sunt foarte mulți pacienți amputați, sunt foarte mulți pacienți cu plastii care trebuie ajutați și revascularizați și nu pot să se deplaseze singuri”, ne precizează Simona Banciu, asistenta şefă la Clinica de Chirurgie Vasculară.
Doamna Ivanov are 73 de ani şi suferă de o boală arterială periferică. In urmă cu zece zile a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar recuperarea este una anevoioasă. Fără sprijinul fiicei, ar fi fost imposibil să trăiască în spital. ”Deplasarea este greoaie, nu sunt dotările necesare. Strictul necesar, de a merge pană la toaletă, al celor care nu se pot deplasa”, afirmă Daniela Meca, fiica pacientei. 150.000 de euro ar fi necesari pentru ca imaginea secţiei să fie cu totul alta. Deocamdată, medicii au reuşit să strangă doar 50.000 de euro, dar chiar şi aşa au demarat o parte din lucrări. Muncitorii refac instalaţia electrică şi sanitară, iar mai apoi vor trece la dotarea secţiei cu echipamente vitale pentru astfel de pacienţi. Sunt doar primii paşi spre normalitate, spun medicii de aici. sursa: Digi24.ro


cadrele medicale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005662 (s)