News Flash:

Trotuare ca dupa bombardament la Timisoara. Ce spune primarul

16 Noiembrie 2013
1324 Vizualizari | 0 Comentarii

La Timişoara se inaugurează, aproape zilnic în ultima perioadă, străzi proaspăt asfaltate. Timişorenii se declară mulţumiţi de lucrările de reabilitare, însă există şi o nemulţumire: unele străzi au în continuare trotuare foarte proaste, deşi partea carosabilă este nouă. Primarul Nicolae Robu a vorbit despre situaţia aparent ciudată, explicand modul de lucru al municipalităţii în acest domeniu.

Conform edilului, lucrările de întreţinere şi reparaţii de străzi se realizează separat pentru trotuare şi partea carosabilă. Firmele care reabilitează trotuarele sunt mai mici, au echipamente mai puţin sofisticate şi, prin urmare, lucrează mai ieftin. Robu promite totuşi că vor fi reparate şi trotuarele. De altfel, au fost deja reabilitate trotuare, în ultimele 17 luni, pe o lungime de 34 de kilometri.

„Nu putem schimba peste noapte tot ce trebuie schimbat peste noapte în oraşul nostru. Va veni şi randul trotuarelor. Insă trebuie să înţelegeţi că trotuarele sunt în reabilitare la alte firme decat carosabilele, pentru că sunt alte tipuri de lucrări. Nu sunt necesare aceleaşi echipamente, utilaje. Şi atunci firmele care se ocupă de trotuare sunt de altă factură. De aceea nu se fac deodată decat acolo unde sunt proiecte complexe. Altfel, se fac separat carosabilele şi trotuarele. Le va veni randul şi acestor trotuare şi altora. Firmele care lucrează la trotuare au costuri de companie mai mici. Ele nu au utilaje scumpe de amortizat, nu au un aparat complex, inclusiv funcţionăresc. Sunt firme mai mici. Pentru a repara trotuarul trebuie un număr de angajaţi şi eventual un utilaj cu rază de acţiune mică. Firmele mici sunt mult mai ieftine decat firmele mari care se angrenează la drumuri”, a declarat primarul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005073 (s)