News Flash:

Mini partie pentru copii in Poiana Brasov

15 Noiembrie 2013
1402 Vizualizari | 0 Comentarii
Copiii care învaţă să schieze vor avea, începând din această iarnă, o mini pârtie doar pentru ei, lângă pârtia Bradul, chiar sub traseul telecabinei, în Poiana Braşov.

Micuţii vor avea la dispoziţie o bandă rulantă de transport de 100 de metri lungime, cu o viteză de deplasare cuprinsă între 0,2-0,8 metri pe secundă, pe care vor putea urca până în partea de sus a mini pârtiei. Capacitatea de transport a acestei benzi este de 1100 de copii pe oră.

'Este vorba despre crearea unui spaţiu special pentru copii. Zona va fi delimitată de pârtia Bradul cu o plasă protectoare, iar în acest spaţiu nu vor avea acces decât copiii începători în acest sport. Această idee ne-a venit încă de anul trecut când ne-au vizitat reprezentanţii staţiunii Courchevel din Franţa. Atunci ei ne-au spus că zona are o mare problemă, că nu există un loc special amenajat pentru copii pentru a fi protejaţi de restul persoanelor aflate pe pârtie. Până în acest an, copiii învăţau să schieze pe pârtia Bradul alături de adulţi, o pârtie foarte aglomerată, şi era foarte greu să-i evite pe adulţi. Tocmai de aceea ne-am gândit să creem această zonă', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Construcţia mini pârtiei se face în cadrul Convenţiei pe care Primăria Braşov o are cu societatea Ana Teleferic, cea care administrează transportul pe cablu în Poiana Braşov. Această societate finanţează investiţia, care se ridică la 80.000 de euro, urmând să-şi amortizeze investiţia din încasări, accesul în zona pentru copii urmând să fie contra cost. AGERPRES

bradul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006181 (s)